26. Marec, 2018

3 je magična številka

3 je magična številka

 

Včeraj je bil poseben dan.

Biljardnica Direkt na Vič-u je gostila 3. turnir zvezne lige, kjer se je 38 biljardistov pomerilo v mednarodni osmici, ki za skoraj vsakega od nas predstavlja prvi stik z biljardom nasploh, tako da je to vedno zelo popularna biljardna disciplina.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih, dopoldanske kvalifikacije in večerni finalni del s postavljenimi nosilci.

Kvalifikacije so potekale po sistemu dvojne eliminacije in bolj kot se je dan bližal večeru, bolj smo bili priča srditim dvobojem za vstop v finalni del tekmovanja.

V finalni del so se kvalificirali sledeči igralci:

Denis Godeša, Tomaž Dovgan, Matej Dakol (ki je dosegel neverjetni odstotek dobljenih iger (88%)), Denis Kragolnik (prav tako  88% dobljenih iger), Blaž Bižal, Nino Porić, Damir Petrinec in Miha Šinkovec.

Celoten potek kvalifikacij, si lahko ogledate na tej povezavi:

https://cuescore.com/tournament/3.+TURNIR+ZVEZNE+LIGE+-+KVALIFIKACIJSKI+DEL/2180881

Finalni del tekmovanja pa je dostopen na tej povezavi:

https://cuescore.com/tournament/3.+TURNIR+ZVEZNE+LIGE+-+FINALNI+DEL/2180883

Ko pade noč, pa napoči čas velikih plenilcev, kar pa ni vedno nujno pri biljardu. Kvalifikanti so imeli dovolj časa, da so se spoznali s terenom in tako smo lahko bili priča marsikateremu presenečenju, ko so nosilci bili premagani že po prvem dvoboju.

Nino Porič se je ves dan uspešno boril in niti Mitja Gradišnik ga ni mogel ustaviti. Podobna usoda je doletela Klemna Gradišnika, ko ga je premagal Miha Šinkovec. Tudi Denis Godeša, ki je bil ogret na polno delovno temperaturo je precej prepričljivo premagal Damjana Kerepa. Ostale dvoboje prvega kola finalnega dela so dobili nosilci.

Najbolj napet dvoboj četrtfinala je bil vsekakor dvoboj #12, Blaž Kolenc proti Juriju Potočniku. Pri 5:5 je bila v zraku takšna napetost, kot jo lahko doživite le pri ogledih prvorazrednih športnih tekmovanj v živo!

V polfinale so se uvrstili Blaž Kolenc, Miha Šinkovec, Matjaž Erčulj in Ana Gradišnik. Po zelo izenačenih borbah smo v finalu lahko navijali za Miha Šinkovca in Matjaža Erčulja.

Matjaž Erčulj je z suvereno igro in z boljšim poznavanjem mize #1 premagal Šinkovca in tako ponovno potrdil vlogo favorita, saj je to bila njegova tretja zaporedna zmaga turnirja zvezne lige. Magična trojka.

Hvala vsem za sodelovanje, navijanje in za prvovrstno pogostitev.

Se vidimo na državnem prvenstvu, čez en mesec.

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
4990
Mitja Gradišnik
3970
Miha Šinkovec
2915
Klemen Gradišnik
2230
Damjan Kerep
2040
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
2000
David Furlan
1120
Matic Rotar
900
David Gradišnik
850
Ivan Kretov
835
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije