3. March, 2020

Alex Kovačec prvak tretje lige, Jožko Marinko prvak seniorjev!

Alex Kovačec prvak tretje lige, Jožko Marinko prvak seniorjev!

V soboto, dne 29. 2. 2019 sta na isti dan ločeno potekala turnirja III. lige kot tudi seniorsko državno prvenstvo v mednarodni osmici.
 

1.) TRETJA LIGA

S tekmovanjem, ki je potekalo v biljardnici Break (Kranj) so prvi zaključili tretjeligaši. Tudi tokrat se je pomerilo kar šestnajst tekmovalcev - tokrat v disciplini desetke.

Iz kvalifikacijskih skupin so se v četrtfinala prebili Alex Kovačec (BK Devetka Maribor), Maks Benko (BK Direkt), Samir Mahmutović (BK Break), Luka Teran (BK Break), Rok Vidmar (BK Direkt), Maj Badovinac (BK Direkt), Blaž Rus (BK Direkt) in Dejan Arnavtovič (BK Break), kar je pomenilo, da so se med osem (8) najboljših uvrstili kar štirje mladinci.

Še več. V finalu sta se pomerila kar dva - Alex Kovačec si je pot utrl preko Benka (5:2) in Terana (6:4); Blaž Rus pa preko Dejana Arnavtoviča (5:2) in Maja Badovinca (6:3).

V dokaj izenačenem finalu je bil Alex uspešnejši ter je na koncu slavil z rezultatom 7:4 in se tako lahko veselil svoje prve zmago v absolutni konkurenci.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj, posebne čestitke pa izrekamo tudi najboljši najmlajši uvrstitvi - Maj Badovinac (9) je ob koncu dneva osvojil odlično tretje mesto, drugo tretje mesto pa je šlo Luki Teranu. 

Čestitke vsem tekmovalcem!
 

2.) SENIORSKO DP

Na drugem koncu države so tekmovali seniorji. V biljardnici Lukna (Novo mesto) se je pomerilo kar 25 tekmovalcev. V finalu pa sta se udarila dva stara kolega in prekaljena mačka biljarda Mihael Štrucl (BK Gomes) in Jožko Marinko (Klub biljardistov Ljubljana).

Po napornih kvalifikacijah so si nastope v četrtfinalih priborili Aleš Pečečnik (BK Devetka Maribor), Alen Simonič (BK Gomes), Franci Čučnik (KBL), Mihael Štrucl (BK Gomes), Dejan Svetličič (BK Devetka Maribor), Peter Fijavž (BK Frankie's), Jože Marinko (KBL) in Dušan Pureber (BK Lukna).

Mihael si je pot v finale utrl preko Čučnika (5:1) in Simoniča (6:3), Jožko pa preko Pureberja (5:0) in Svetličiča (6:5). Finale je bilo tradicionalno dramatično, tokrat pa jo je bolje izkupil Marinko. Z rezultatom 6:5 je osvojil naslov državnega prvaka. Bron sta si razdelila Simonič in Svetličič. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsem seniorjem!

 

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije