27. May, 2016

BAKARČIČ KORAK BLIŽJE HAT-TRICKU V DEVETKI

Najboljši s četrtega A turnirja 2016: Miha Šinkovec (2.), Mitja Gradišnik (3.), Marko Bakarčič (1.) in Matjaž Erčulj (3. mesto).

4. A turnir 2016 (Ljubljana, 21. 5. 2016):

1. mesto, Marko Bakarčič,
2. mesto, Miha Šinkovec,
3. mesto, Matjaž Erčulj,
3. mesto, Mitja Gradišnik,
5. mesto, Matej Brajkovič,
5. mesto, Matej Dakol,
5. mesto, Nino Porić,
5. mesto, Jurij Potočnik.

* * *

Preteklo soboto se je odvil še zadnji ligaški turnir pred poletnim premorom, do katerega nas ločita le še slaba dva tedna. Prizorišče zločina je bila ljubljanska Biljardnica Kaval, kjer se je zbralo 23 igralcev iz šestih klubov s ciljem ugnati konkurenco tako uveljavljenih imen kot vzhajajočih zvezd slovenskega biljarda. Igralci so se pomerili v disciplini devetke kot v prvem kolu rating turnirjev sezone in prav tako kot v prvem kolu, je tudi tokrat slavil Marko Bakarčič (BK Ilirija), ki – kot pravi sam – se je moral zanesti na svoj del sreče, ker se na mize ni mogel.

In če še za trenutek ostanemo pri zanimivostih statistike: kot v prvem krogu je v finalu ugnal klubskega kolega Miha Šinkovca, na poti do finala pa še Mitjo Gradišnika (BK Ilirija) in Jurija Potočnika (BK Kaval Premium), medtem ko je Šinkovec premagal Matjaža Erčulja (BK Gomes) in Mateja Dakola (BK Kaval Premium). Vztrajno ponavljanje parov trenutnih prvih šestih nosilcev je spodbudilo zanimivo debato o možni vrnitvi žreba parov po rednem delu tekmovanja. Ne glede na razplet pa lahko z zagotovostjo trdimo, da so se najmočnejše pozicije v prvi ligi legitimno razdelile in že lahko z večjo verjetnostjo napovedujemo končno razvrstitev po koncu leta.

Polfinalna obračuna sta se odvijala vsak v svojo smer. Na prvi mizi je Šinkovec izkoristil še najmanjšo prepustitev iniciative in vzel prve tri točke, katerih prednost je uspešno zadržal do konca dvoboja. Erčulj je hitro odgovoril s svojimi točkami in njihovo nabiranje je bilo na mizi, ki se je trmasto izogibala obvladovanju razbijanja, zelo izenačeno in precej odvisno od izkoristka pozicije začetnih kugel v svojo korist. Končni rezultat: 8:5.

Na drugi mizi se je klubski dvoboj Bakarčič-Gradišnik razpletal popolnoma drugače. Po uvodnem hitrem vodstvu Bakarčiča z 2:0 se je El Presidente dodatno zbral in kljub bolečinam zaradi poškodovane leve roke uspel popolnoma preobrniti momentum in rezultat (2:5). Nepričakovano obrat se je zgodil v osmem racku, ko je zapravil priložnost za vodstvo s štirimi točkami in potopil belo z osmico. Po še eni napaki v naslednji partiji je vajeti počasi prevzel nasprotnik in dvoboj se je na koncu le razpletel z rezultatom 8 proti 7 v Bakarčičevo korist.

Podobno zgodbo smo na začetku lahko spremljali v finalu, le da je bil tokrat Šinkovec tisti, ki si je zagotovil zgodnje vodstvo s 3 proti 0, nakar ga je ena napaka stala prevlade za mizo, medtem ko je Bakarčič izkoriščal neobičajne pozicije po brejku in rezultat obrnil v svojo prid s 5:3. Odmor je Šinkovcu prinesel dobrodošlo svežino in nadaljeval je bolj zbrano, kar se je poznalo na tudi na rezultatu. Tekmovalca sta izenačeno stopala proti ciljni črti, dokler se v zadnjem racku ni prava priložnost ponudila Bakarčiču in suvereno je zaključil z rezultatom 8:7 za svojo drugo zmago sezone.

Iskrene čestitke vsem najboljšim! Še neomenjena igralca, ki sta se uspela prebiti v finalno skupino do petega mesta in nekoliko višje na skupni lestvici, sta Matej Brajkovič (BK Ilirija) in Nino Porić (BK Direkt). Do poletnih počitnic nas čakata le še seniorsko državno prvenstvo v desetki; tradicionalni skok veteranov na obalo; in ekipno državno prvenstvo prvi vikend junija, ki vselej poskrbi za prijetno vzdušje s kakšnim dodatnim presenečenjem tu in tam. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije