25. December, 2016

BEST OF SNOOKER

Best of snooker Ljubljana, prizorišče zločina.

Pretekli četrtek je bila Ljubljana priča pravemu spektaklu iz sveta profesionalnega snookerja, kakršnega naša država še ni videla. V mali dvorani Hale Tivoli je organizator Best of snooker pripravil prizorišče, primerno za sleherno finale tega prestižnega športa, kamor se je natrpala zavidljiva, mednarodna publika, ki je prišla navijati za enega od štirih superzvezd zelene površine, ki so se pomerili v mini turnirju, polnem ekshibicijskih udarcev, virtuoznih trikov, spretnih sestavljanj točk in zdravega angleškega humorja, ki je popestril večer tudi najbolj zagretim navijačem.

Pridružili so se nam štirje izmed najboljših snookerašev moderne dobe: Mark »the Jester from Leicester« Selby, svetovni prvak leta 2014 in 2016, finalist svetovnega prvenstva leta 2007, osvojitelj trojne krone, trenutni vodilni na svetovni lestvici in zmagovalec treh turnirjev tekoče sezone;

Judd »the Juddernaut« Trump, finalist svetovnega prvenstva 2011, prvi zmagovalec novopečenega prvenstva European Masters, trenutni 4. Na svetovni lestvici in izumitelj t.i. naughty snookerjaTM;

Shaun »the Magician« Murphy, svetovni prvak 2005, finalist svetovnega prvenstva 2009 in 2015, osvojitelj trojne krone, trenutno uvrščen na 5.mesto na svetovni lestvici in

Neil »the Thunder from Down Under« Robertson, svetovni prvak 2010, osvojitelj trojne krone, zmagovalec letošnje edicije Riga Mastersa in trenutni sedmouvrščeni na svetovni lestvici.

Uvodni žreb je določil polfinalna para: Selby proti Murphyju in Trump proti Robertsonu.

Jester in Magician sta začela na precej ohlajeni mizi, ki jima je povzročala številne težave pri izvajanju efektov. Razdelila sta si prve štiri okvirje, uspel pa jima je en prihod 50+, nakar je aktualni svetovni prvak za stopnjo dvignil tempo in vzel še zadnji dve partiji ter z najvišjim brejkom dneva, 97, zaključil obračun s 4 proti 2.

Juddernaut in Thunder sta ustvarila zelo resno atmosfero. Delovala sta bolj motivirano in prihodi so bili v povprečju višji, dvoboj pa zato še toliko bolj naelektreno izenačen. Borila sta se vse do zadnje igre, ki jo je uspešno zaključil Avstralec Robertson in se tako z rezultatom 4:3 uvrstil v finale proti Selbyju.

Ker je organizatorje nekoliko priganjal čas, se je odločil, da se bo finale odigralo do 3 dobljene točke, ni pa jih to ustavilo pri eni najboljših potez večera, da so za sodnika nastavili Shauna Murphyja, ki je že tako visokokakovostno igro nadgradil z bistroumnimi in humornimi komentarji. Prvi frejm si je izboril Robertson z visokim prihodom 82, nato pa je v naslednjih treh bolj izenačenih moral priznati premoč vodilnemu z lestvice, ki jih je vse uspel obrniti v svoj prid za končni rezultat 3 proti 1, s čimer je še dodatno poudaril svojo trenutno dominanco na svetovni sceni.

Best of snooker se tako seli v Barcelono, čakata jih še dogodka v Rimu in Berlinu, mi pa lahko le upamo, da se podoben event čimprej še enkrat ponovi pri nas, kjer bomo svetovne ase sprejeli z odprtimi rokami in jim poskusili ponovno pričarati nepozabno vzdušje.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije