1. June, 2016

ČOČA PREKINJA GOMESOV NIZ

Najboljši s seniorskega državnega prvenstva v desetki 2016: Mihael Štrucl (3.), Tadej Zelič (2.), Andrej Pogačnik (1.) in Alen Simonič (3. mesto).

Seniorsko državno prvenstvo v desetki 2016 (Lucija, 28. 5. 2016):

Andrej Pogačnik, 1. mesto
Tadej Zelič, 2. mesto
Alen Simonič, 3. mesto
Mihael Štrucl, 3. mesto
Tomaž Benedičič, 5. mesto
Dušan Klepej, 5. mesto
Dušan Pureber, 5. mesto
Bojan Uljan, 5. mesto

* * *

To soboto so se veterani slovenske biljardne scene zbrali v biljardnici Pool Bar v sončni Luciji – kot se spodobi ob začetku najtoplejši dni v letu – kjer se je 23 biljardistov iz osmih klubov zbralo, da za eno leto odločijo, kdo je kralj v disciplini desetke. BK Gomes velja za težkokategornika in med najizkušenejšo srenjo vijolične majice zbujajo strah in trepet – tudi tokrat ni bilo nič drugače, uspeli so si zagotoviti dve od štirih medalj, toda glavna čast in slava sta odšla na Gorenjsko, kamor je zlato medaljo in naslov prvaka odnesel Andrej Pogačnik – Čoča (BK Gorenc).

Pot do finala je bila seveda vse prej kot lahka, a zmagovalcu je uspelo ne le odigrati celoten turnir brez poraza, temveč tudi nizati vedno boljše rezultate, od dveh odločilk na samem začetku, do prepričljive zmage 6 proti 1 v finalu proti Tadeju Zeliču (BK Fit-Fit), ki je že nekajkrat nakazal, da ima vse resne namene poseči po najžlahtnejši kovini, ki se mu zaenkrat še izmika. Tokrat je moral Čoči priznati poraz kar dvakrat: prvič v rednem delu, ko je v zadnjem krogu klonil s 3:5 in se spustil v repasaž, kjer se je moral pomeriti z varovancem občinstva, Alešem Brodnjakom (BK Ilirija), nato pa še v zadnjem obračunu dneva. Omenimo pa še, da mu je uspelo obraniti drugo mesto z lanskoletnega DP v Luciji, kar postavlja lep izziv zanj in za nasprotnike naslednjo sezono.

Bronasti kolajni sta si tokrat zagotovila najuspešnejša igralca lanske in letošnje sezone, Alen Simonič, zmagovalec obeh letošnjih seniorskih državnih prvenstev in Miha Štrucl, lanski trikratni prvak in branilec naslova v Luciji (oba BK Gomes). Kot Pogačnik sta se tudi onadva skozi redni del prebila brez poraza, v četrtini finala suvereno obračunala z Dušanom Klepejem (BK Gomes, ki ga je premagal Štrucl s 6:2) in Dušanom Purebrom (BK Hipodrom, ki je priznal premoč Simoniču z rezultatom 6:3), nato pa sta se morala sprijazniti, da bo v desetki letos plapolala zastava druge barve. Štruclu se je za lanski poraz v lucijskem finalu oddolžil Zelič z rezultatom 6 proti 3, Simoniča pa je ustavil Čoča s6 proti 4.

Iskrene čestitke vsem najboljšim. Še neomenjeni peti mesti sta si priborila Tomaž Benedičič (BK Fit-Fit) in Bojan Uljan (BK Direkt), ki poleg seniorskih prvenstev dosegata spodbudne rezultate tudi v B ligi in jima je lahko uvrstitev med 8 dobra spodbuda za rating turnirje v jesenskem delu sezone. Do poletnega premora nam je tako ostalo le še ekipno državno prvenstvo, ki nas čaka prihajajočo soboto v ljubljanski biljardnici Direkt. Dober trening do prihodnjič. Potem pa zaslužen počitek.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije