26. September, 2016

DIREKTOV VEČER IN NEUSTAVLJIVI MIHA ŽAGAR

Finalisti 5.B turnirja: Bojan Uljan (2.), Robert Rednak (3.), Miha Žagar (1.) in Mitja Kragelj (3. mesto).

5. B turnir 2016 (Ljubljana, 24. 9. 2016):

Miha Žagar, 1. mesto
Bojan Uljan, 2. mesto
Mitja Kragelj, 3. mesto
Robert Rednak, 3. mesto
Igor Bajsić, 5. mesto
Tomaž Benedičič, 5. mesto
Klemen Plemelj, 5. mesto
Klemen Šorak, 5. mesto

* * *

To soboto se je v ljubljanski biljardnici Direkt odvil prvi popočitniški turnir za točke na lestvici BZS. V disciplini mednarodne osmice so se pomerili drugoligaši, da bi videli, komu je poletni trening prinesel največji napredek. Zbralo se je 26 tekmovalcev iz osmih klubov, prevladovale so večbarvni domači igralci, ki so prednost poznanega terena maksimalno vnovčili in v zaključne boje poslali kar 5 igralcev, najboljša 4 mesta pa so vsa pripadla modrim/rdečim. Največjega od pokalov pa je na koncu dneva že tretjič zapored odnesel Miha Žagar (BK Direkt), ki mu je s to zmago uspelo osvojiti zlato na B turnirjih v vseh treh disciplinah – še preden se je sezona zaključila.

V finalu se je tokrat pomeril s klubskim kolegom Bojanom Uljanom, ki že celotno sezono izkazuje stabilno formo in dosega njej ustrezne rezultate. Če bo njegova igra še naprej rasla iz turnirja v turnir, lahko kmalu pričakujemo še zlato odličje. V finalu se je pokazala utrujenost celotnega turnirja in po začetnem vodstvu z 2:0 je moral nasprotniku priznati tisto zbranost in motiviranost, ki zmagovalcem vedno znova prinašajo rezultate. Žagar je nemoteno nanizal 6 od naslednjih sedmih rackov in si s tem s skorajšnjo gotovostjo zagotovil tudi prvo mesto na lestvici druge lige.

Polfinalna obračuna sta ponudila dve popolnoma različni igri. V zgornjem delu sistema sta se pomerila Žagar in Mitja Kragelj (BK Direkt), ki prav tako stopnjuje svojo formo z vsakim novim turnirjem. Oba nasprotnika sta se do polfinala neporažena prebila mimo več izkušenih imen druge lige, zaradi česar je bil dominanten rezultat 6:0 kar precejšnje presenečenje. A – kot vedno radi poudarimo – nekoliko sreče več pri ključnih udarcih in semafor bi lahko govoril drugo zgodbo.

Na sosednji mizi sta se pomerila Uljan in še četrti Direktovec, Robert Rednak. Sprva je vse kazalo, da se bo v finale prebil slednji, ki je tik pred obračunom preživel dramatično četrt finale s Klemnom Plemljem (BK Gorenc, 6:5). Povedel je z rezultatom 3:0 in 4:1, a utrujenost je terjala svoj davek in Uljan je začel dominirati za mizo ter vzel zadnjih 5 točk partije za končnih 6:4. Še enkrat znova smo se lahko prepričali, kako pomembno je čim bolj popreprostiti vzorce za mizo.

Iskrene čestitke najboljšim, prav tako tudi tistim, ki so se v precej izenačeni konkurenci prebili do petega mesta, zgoraj še neomenjeni Igor Bajsić (BK Direkt), Tomaž Benedičič (BK Fit-Fit) in Klemen Šorak (BK Ilirija). Solidne uvrstitve jim bodo brez dvoma koristile pri končni borbi za najboljša mesta na lestvici druge lige, od koder v prvo vodijo le najboljša štiri mesta. Zadnji turnir bo še prehitro tu, zadnji vikend oktobra se bodo palice prekrižale v biljardnici Kaval in boj za točke bo še kako napet. Dober trening do prihodnjič.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije