10. Junij, 2019

Direktovci (Bižal, Peterlin in Rednak) ekipni državni prvaki

V soboto, 8. 6. 2019 se je v biljardnici Direkt odvilo ekipno državno prvenstvo. Na tekmovanju je nastopalo šest ekip iz štirih klubov, pomerile pa so se v disciplinah devetke, desetke in osmice.

Iz kvalifikacij so se v polfinali uvrstile ekipe Gomes1 (Štrucl, Gavez in Hercog), Gomes2 (Vegan, Messner B. in Videčnik), BK Bistrc (Gradišnik K., Uljan in Tomažič) in Direkt123 (Bižal, Peterlin in Rednak). V mariborskem polfinalu je z rezultatom 3:0 slavila prva ekipa Gomesa, precej bolj napeto pa je bilo drugo finale. Bižal je najprej presenetil Gradišnika, nato pa je Peterlin v odločilni tekmi z zmago potrdil napredovanje v finale tekmovanja.

Domača ekipa je zalet ohranila tudi v finalu. Z rezultatom 2:1 je premagala svoje nasprotnike iz štajerske prestolnice in se veselila naslova ekipnega državnega prvaka.

Tekmovanje je popestrila tudi mlada ekipa "Mamo to!" iz BK Direkt. Mitji Gradišniku sta se v ekipi pridružila Blaž Rus in David Gradišnik. Skupaj so se pozabavali v prijetnem vzdušju tekmovanja ter pridobivali dragocene tekmovalne izkušenje.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Želimo vam lepo poletje in pošiljamo prisrčen pozdrav!

Miha Šinkovec
Jan Mrak