18. December, 2017

Ekipe, ženske in mladinci zaključili sezono.

Ekipe, ženske in mladinci zaključili sezono.

To soboto in nedeljo, od dne 16. do 17. 12., smo si za zaključek sezone lahko ogledali državna prvenstva v ekipni, ženski in mladinski kategoriji.

Ekipno prvenstvo je potekalo v biljardnici Direkt (Tbilisijska cesta 83, Ljubljana), tekmovanja pa se je udeležilo osem ekip trojk.

Skupinsko razigravanje je dalo naslednje polfinalne tekme.

Ekipa »Trijo Adijo« (Matej Michler, Blaž Resnik in Miha Žagar) se je v prvem polfinalu pomerila z ekipo »Babuške« (Klemen Gradišnik, Ana Gradišnik, Nino Porič), v drugem pa so se »Frizerji« (Mitja Gradišnik, Matej Brajkovič, Midhat Muminović) udarili z ekipo »The good, the bad and the ugly« (Jan Hvalec, Klemen Šorak, Jure Potočnik). Babuške so zmagale z rezultatom 10:3, Frizerji pa z rezultatom 10:2.

V finalu je ekipa Babušk upravičila vlogo favorita in z rezultatom 10:5 osvojili naslov ekipnega državnega prvaka.

V nedeljo prav tako ni manjkalo športnega dogajanja. V biljardnici Kaval je potekalo državno prvenstvo v devetki za ženske in mladince.

V ženski kategoriji smo imeli sedem tekmovalk. Po kvalifikacijski skupini in izločilnih bojih polfinala in finala je naslov prvakinje osvojila Ana Gradišnik (BK Gomes), podprvakinja je postala Maruša Premru (BK Kaval Premium), tretji mesti pa sta si razdelili Gala Knez (Klub biljardistov Ljubljana) in Maja Globočnik (BK Break).

Istočasno in na istem mestu je potekalo tudi mladinsko tekmovanje za mlajše dečke (U-17). Naslov državnega prvaka je osvojil David Furlan (BK Direkt), ki je bil za malenkost boljši od klubskega kolega Lorisa Kulenovića. Tretji mesti sta si razdelila Aljaž Papež in Matic Rotar (oba BK Direkt). To je bilo prvo uradno tekmovanje za dotične in veseli nas, da so tekmovanje toplo pozdravili. Izpostavili bi tudi nastop našega najmlajšega tekmovalca Blaža Rusa (10), ki je v svojem prvem turnirskem nastopu sploh osvojil prve igre in še več dragocenih izkušenj.

Prav tako je bilo dogovorjeno nadaljevanje ženske in mladinske lige v sezoni 2018, kar nas še posebej veseli.

Sezona je zaključena, mi pa vam lahko samo še zaželimo mirne praznike ter srečno in zdravo Novo leto 2018.

BILJARDNA ZVEZA SLOVENIJE

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Mitja Gradišnik
2540
Matjaž Erčulj
2510
Jurij Potočnik
2460
Ana Gradišnik
1850
Denis Godeša
1575
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
David Furlan
3035
Aljaž Papež
2435
Loris Kulenović
2075
Blaž Rus
1965
Matic Rotar
1630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije