6. June, 2016

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO 2016

Zmagovalna ekipa državnega prvenstva 2016: Matej Dakol, Klemen Gradišnik in Ana Gradišnik.

Ekipno državno prvenstvo 2016 (Ljubljana, 4. 6. 2016):

EZ Katka (Ana Gradišnik, Matej Dakol, Klemen Gradišnik), 1. mesto
No Name (Tomaž Dovgan, Jurij Potočnik, Miha Zajc), 2. mesto
Bakreni (Igor Bajsić, Mitja Kragelj, Klemen Šorak), 3. mesto
Dead Pony Club (Vid Peterlin, Blaž Resnik, Tim Uršič), 3. mesto

* * *

To soboto se je z ekipnim državnim prvenstvom zaključil prvi del sezone 2016 in biljardisti si lahko privoščijo zaslužen poletni odmor. Pravzaprav si ga je večina že privoščila, saj se je na sončen tekmovalni dan zbralo zgolj 21 igralcev v sedmih ekipah, ki so se pomerile za prehodni pokal in naslov prvaka. Spodbudna novica ostaja, da so se – kot je to značilno za ekipna prvenstva – v biljardnici Direkt (ki je ponovno poskrbela za polne želodce in vznemirljivo vzdušje) vseeno zbrali tekmovalci iz vseh jakostnih skupin in tudi v klubsko pomešanih trojicah.

Po pričakovanjih so se v finalu znašli ekipi, sestavljeni iz igralcev A lige, a naj pozicija favoritov in manjše število prijavljenih ne zavajata, v okviru sistema, ki je v rabi na ekipnih državnih prvenstvih, je precej težko ujeti osebni ritem in kontrolo ter ob vsakem prihodu za mizo izvesti zamišljeni udarec, kar zmanjšuje razliko v znanju in izkušnjah med igralci in presenečenja so mogoča na vsakem koraku. Vseeno pa so favorizirani ohranili zbrane glave in se uspeli prebiti do finala.

Ekipi, ki sta se pomerili v zaključnem dvoboju sta nosili imeni EZ Katka (v sestavi: Ana Gradišnik, Matej Dakol in Klemen Gradišnik) ter No Name (s postavo: Tomaž Dovgan, Jurij Potočnik in Miha Zajc). Katka je obračun začela bolje in prvi set (letos se je v obeh setih igrala disciplina devetka) zaključila s suvereno zmago, na njihovo razočaranje pa podobnega rezultata niso uspeli ponoviti v drugem setu in Nounejmovci so se odločno vrnili v dvoboj ter izsilili odločilni set, ki se je igral le na 3 dobljene partije.

A je na koncu ekipa EZ Katka vendarle uspela pokazati nekaj več zbranosti in zaključiti majstorico z rezultatom 3 proti 1, s čimer si je trio zagotovil zlate kolajne ter za eno leto naslov prvakov in ogromni prehodni pokal, ki so ga eno kolo pred tem, v polfinalnem obračunu, iz rok izbili ekipi Dead Pony Club (pooblaščenemu branilcu naslova v postavi Vid Peterlin, Blaž Resnik in Tim Uršič); medtem ko je ekipa No Name v drugem polfinalnem dvoboju obračunala z Bakrenimi (v sestavi: Igor Bajsić, Mitja Kragelj in Klemen Šorak).

Iskrene čestitke najboljšim ekipam ter nasploh vsem udeležencem in organizatorju, ki pridno skrbijo za to, da se ekipni duh ne izgubi iz našega, običajno bolj individualniziranega športa. Tudi ta plat ima svoje pozitivne lastnosti, od katerih se lahko vsak precej nauči. Poletje je tu in z njim priložnosti za novačenje mladih imen v biljardno sfero. Marsikatera biljardnica bo v svojih prostorih priredila učne inštrukcije za novince, ki jim bodo vsakršni nasveti prišli prav, zato med tekmovalnim premorom na trenutke le v najljubši klub, da se biljard priljubi kar čim širšemu delu populacije. Pa dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije