12. November, 2018

Erčulj tretji v Zagrebu, Pehlivanović zmagal!

V času domačega premora, se je v Zagrebu, Hrvaška, pod gostoljubno roko BK Eightball Sesvete, odvil tradicionalni turnir Zagreb Open v disciplini mednarodne osmice.

Tekmovanja se je udeležilo kar nekaj slovenskih predstavnikov. Matjaž Erčulj, Klemen Gradišnik in Denis Kragolnik so predstavljali špico slovenskega biljarda, svoje znanje pa so preverjali tudi Simon Tomažič, Marjan Bratič, Peter Fijavž in Kristijan Nikl, če naštejemo le nekatere. Od tekmovalcev slovenske lige moramo omeniti tudi Nina Porića, ki je dosegel zelo dobro peto mesto.

Največji uspeh pa je kot ponavadi požel Matjaž Erčulj, ki letos beleži odlično sezono. Tako se je suvereno prebil v polfinale tekmovanja, kjer ga je zaustavil šele kasnejši zmagovalec, sicer mladi a vse prej kot neizkušeni, Sanjin Pehlivanović (BiH).

Dobro se je odrezal tudi Klemen Gradišnik, ki je zasedel končno deveto mesto in le za las zgrešil nastop med najboljšo osmerico. Z rezultatom 7:8 je izgubil proti Anteju Šustiču (Hrv).

Soliden nastop je uspel tudi Kragolniku, ki se je prebil med najboljših 32, tam pa ga je zaustavil prav Klemen (6:2).

Od preostalih naših sta se najbolje odrezala Nikl in Tomažič - oba sta zasedla 33. mesto.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Matjažu in preostalim fantom iskreno čestitamo.

David Furlan
Aljaž Papež