8. April, 2019

Erčulju tretji krog prve zvezne lige

Erčulju tretji krog prve zvezne lige

Dne 6. 4. 2019 se je v prostorih biljardnice Direkt (Tbilisijska 83, Ljubljana) odigral tretji krog prve slovenske lige. Kvalifikacijskega dela se je udeležilo 17 tekmovalcev, ki so se borili za osem prostih mest v skupini najboljših šestnajst, kjer jih je čakalo prvih osem (8) iz slovenske absolutne ranking lestvice. Tokrat so se pomerili v disciplini desetke.

Iz kvalifikacijskega dela so se v finalni del uvrstili Blaž Bižal, Nino Porić, Denis Godeša, Marco Pegan, Francesca Garlatti (vsi BK Direkt), Blaž Kolenc (BK Break), Kristijan Gavez (BK Gomes) in Jan Slejko Ljubišič (Zavod Advantis), tam pa so jih čakali Mitja Gradišnik (BK Direkt), Matjaž Erčulj (BK Gomes), Klemen Gradišnik (BK Bistrc), Simon Tomažič (BK Bistrc), Ana Gradišnik (BK Gomes), Damjan Kerep (BK Fit Fit) ter Franci Čučnik in Miha Šinkovec (oba KBL). Več o kvalifikacijskem delu si lahko pogledate tukaj.

V finalu sta se pomerila Mitja Gradišnik in Matjaž Erčulj. Mitja si je pot v finale utrl preko Kolenca (8:4), Tomažiča (8:3) in Porića (8:3), Matjaž pa preko Francesce (8:4), Bižala (8:5) in Gradišnik Ane (8:5).

Finale je bilo odigrano na solidnem nivoju, manj napak pa je zagrešil Matjaž, ki je tekmo tudi dobil z rezultatom 8:5 in se veselil drugega naslova letošnje sezone. Tretji mesti sta si razdelila Nino Porić in Ana Gradišnik.

Več o finalnem delu si lahko ogledate tukaj

Na domači sceni sledi daljši tekmovalni premor, vendar pa bo vmes kar nekaj zanimivih tekmovanj. Že to soboto veliki Zagreb Open, od 27. 4. do 7. 5. pa bodo naši reprezentantje (Matjaž Erčulj, Mitja Gradišnik, Klemen Gradišnik, Ana Gradišnik, Matej Brajkovič in David Slaček) zastopali barve Slovenije na evropskem prvesntvu v Trevisu, Italija. Želim jim dober zaključek priprav ter mirno roko in ostro oko.

 

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
4040
Mitja Gradišnik
3485
Miha Šinkovec
2235
Klemen Gradišnik
2230
Ana Gradišnik
1750
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
1500
David Furlan
895
Loris Kulenović
710
Matic Rotar
525
Aljaž Papež
515
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije