19. November, 2018

Evropska liga Eurotour - Matjaž in Ana v znamenju števila 5!

Evropska liga Eurotour - Matjaž in Ana v znamenju števila 5!

Tekom vikenda se je v Trevisu (Ita) zaključila evropska liga Eurotour v moški in ženski kategoriji. Serijo šestih tekmovanj elitne lige najboljših stare celine sta tekom celega leta tekmovala tudi dva naša predstavnika in sicer Matjaž Erčulj in Ana Gradišnik, ter oba sta dosegla odličen rezultat. A pojdimo po vrsti. 

Najprej so zaključili moški. Sploh prvič v svoji mladi karieri je to tekmovanje dobil Fedor Gorst (Rus), ki je bil v finalu boljši od Poljaka Mateusza Sniegockega (9:7). Vseeno je prvo mesto v skupni razvrstitvi pripadlo 19 letnemu Albancu Klentiju Kaciju, ki je nanizal eno najboljših sezon v tem športu nasploh. Poleg naslova najboljšega evropejca, se kiti tudi z prvi mestom svetovne lestvice in bilj je evropski prvi izbor prestižnega tekmovanja Mosconi Cup.

Odličen uspeh je uspel tudi Matjažu Erčulju, ki se je uvrstil med top 50 Evrope in zasedel celo končno 43. mesto v tej "super" ligi! Glede na nesporno kvaliteto lige gre za zelo dober rezultat in dobro izhodišče za naskok na top 32 v sezoni 2019.

Dan kasneje so zaključile ženske. Slavila je Kristina Tkach (Rus), ki je s tem potrdila prvo mesto v skupni razvrstitvi ženske lestvice.

Odlična sezono je imela tudi Ana Gradišnik. S petim mestom je potrdila končno peto mesto v tej elitni diviziji najboljših stare celine. Vsekakor zelo dobro izhodišče za naskok na top 3 v sezoni 2019!

Matjaž in Ana, iskrene čestitke!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3940
Mitja Gradišnik
3165
Jurij Potočnik
2640
Klemen Gradišnik
2235
Ana Gradišnik
2205
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
David Furlan
3385
Aljaž Papež
2575
Loris Kulenović
2450
Blaž Rus
2270
Jan Mrak
2190
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije