5. August, 2018

Evropska turneja končana: "volkodlak" iz Ljubljane ponovno udaril!

Evropska turneja končana: "volkodlak" iz Ljubljane ponovno udaril!

Včeraj pozno zvečer, ko se je Avstrijec Mario He, po napetem finalu z Albancem Klente Kacijem, veselil svoje tretje zmagi na tekmovanjih najmočnejše evropske lige v biljardu (Eurotour), se je tudi zaključila evropska turneja, ki je trajala slabe tri tedne.

Tekom obdobja se je odigralo jubilejno, štirideseto po vrsti, evropsko prvenstvo katerega posebnost je bila v združenih tekmovalnih kategorijah. Tako smo lahko na enem mestu gledali kako so se najboljši mladinci in mladinke, člani in članice, dame in seniorji ter hendikepirani tekmovalci udarili za naslov najboljšega v Evropi. 

Slovensko izbrano vrsto je na evropskem prvenstvu zastopala enajst članska reprezentanca. Po imenih in kategorijah: Jure Potočnik, Mitja Gradišnik, Klemen Gradišnik in Miha Zajc – člani; Ana Gradišnik – članica; Rado Doroslovac, Beno Messner, Kristijan Gavez in Tomaž Benedičič – seniorji ter Matej Brajkovič in David Slaček - vozičkarji.

Sklepnega Eurotoura pa so se  udeležili Matjaž Erčulj, Matej Šulek, Klemen Gradišnik, Miha Zajc in Ana Gradišnik.

Reprezentanca je v mestecu Veldhoven na Nizozemskem srčno in ponosno zastopala barve Slovenije. Po dveh tednih težkih bojev je največ odnesel Matej Brajkovič, ki se je na tekmovanju veselil dveh bronov (devetka in osmica), skupaj pa jih ima zdaj že deset. V obeležje te jubilejne medalje si je med sočlani prislužil šaljiv in dobrohoten vzdevek »ljubljanski volkodlak« z spodbudo, da v čim krajši času prekine srebrni urok.

Nadalje gre izpostaviti peto mesto Ane Gradišnik v disciplini devetka, kjer je po napetem in kvalitetnem boju morala priznati premoč kolegici Sari Rochi iz Portugalske.

Med člani je vidnejšo uvrstitev dosegel Mitja Gradišnik, ki je bil v disciplini 14.1 celo sedemnajsti in s tem postavil nov slovenski mejnik v tej igri. Tekma za uvrstitev med zadnjih 32 je bila samo za tiste z najmočnejšim srcem. Prav tako je v disciplini osmice prišel v izločilne boje in se na koncu veselil 33-tega mesta.

Med seniorji je bil Rado Doroslovac najuspešnejši tekmovalec. Sedemnajsto mesto v disciplini 14.1 je bila najboljša slovenska uvrstitev kategorije.

Na tekmovanju Eurotour se je najbolje odrezal Matjaž Erčulj, ki je tekmovanje zaključil na 65-tem mestu. Višjo uvrstitev mu je preprečil kasnejši finalist, trenutna št. 2 evropske lige, Albanec Klenti Kaci. 

Sicer pa so vsi člani reprezentance tako ali drugače pustili svoj pečat pa naj bo to z dobro tekmo, partijo oz. potezo ali pa samo s športnim in prijateljskim spodbujanjem svojih sotekmovalcev.

Iskrene čestitke vsem!



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije