19. March, 2017

EVROPSKO PRVENSTVO V POLNEM ZAGONU, PORTUGALSKA 2017

Uradni plakat Evropskega prvenstva v biljardu 2017.

Najspretnejši mojstri biljarda s stare celine so se začeli zbirati v portugalski provinci Algarve, ki letos gosti evropsko prvenstvo v ženski, moški in konkurenci vozičkarjev. Tisti, ki so se sklenili pomeriti v vseh štirih disciplinah (straight-pool, desetka, mednarodna osmica in devetka), so na kraj prizorišča prišli že včeraj, medtem ko bodo preostali prikapljali do 28. marca, ko se bo odigral še zadnji dvoboj za enega izmed najprestižnejših naslovov v našem športu.

Slovenska reprezentanca letos šteje le eno posameznico, Ano Gradišnik (BK Gomes), ki se je v za Slovence tradicionalno najšibkejši disciplini, straight-poolu, poslovila že prvi dan tekmovanja, čakajo pa jo še tri borbe za lovorike, kjer je v preteklosti že posegla po pokalih in ji tudi letos želimo čim več sreče in veliko uspeha.

Poleg evropskega prvenstva pa je EPBF za Portugalsko splanirala še drugi turnir Eurotoura, ki se ga bosta poleg Ane udeležila še dva rednejša obiskovalca te lige, Matej Šulek in Miha Zajc (oba KB Ljubljana). Ligaško tekmovanje bo potekalo med 30. marcem in 1. aprilom. Konkurenca bo huda, saj se na turnir običajno prijavijo skoraj vsi tekmovalci, ki so se imeli priložnost spoznavati s terenom na EP, zato bo še toliko večjega pomena, da našim predstavnikom zaželimo dobro igro in jih spodbujamo na poti k novim rezultatom za njihov CV.

Boštjan Satler
Aleš Mandič