29. November, 2016

GOMES IN ŠTRUCL NAZAJ K ZMAGOVALNIM DNEM

Najboljši s sobotnega državnega prvenstva v kmečki osmici: Alen Simonič (2.), Miha Štrucl (1.) in Dušan Pureber (3. mesto).

Seniorsko državno prvenstvo v kmečki osmici 2016 (Domžale, 26. 11. 2016):

Mihael Štrucl, 1. mesto
Alen Simonič, 2. mesto
Dušan Pureber, 3. mesto
Dejan Simič, 3. mesto
Tomaž Benedičič, 5. mesto
Jani Deržič, 5. mesto
Marjan Makarovič, 5. mesto
Tadej Zelič, 5. mesto

* * *

Preteklo soboto je v domžalskem klubu Fit-Fit vijoličasti klub iz Maribora veteranski vlak ponovno utiril na predobro znano pot, ki jo vzdržujejo že nekaj sezon. Na zadnjem seniorskem državnem prvenstvu leta, na katerem se je zbralo 20 tekmovalcev iz šestih klubov, so posegli še po tretji zlati kolajni od štirih možnih. Zgovorno je dejstvo, da sta edina predstavnika BK Gomes zasedla prvi dve mesti in s tem še okrepila klubski dosežek. Prvič letos pa je po najžlahtnejši kovini posegel Miha Štrucl, ki je v finalu premagal zmagovalca prvih dveh prvenstev sezone, Alena Simoniča.

Na tokratnem tekmovanju so štirje igralci resnično dominirali konkurenco, saj so se neporaženi prebili vse do polfinala, medtem ko se je morala glavnina zadovoljiti z bojem do petih mest. Poleg že omenjenih finalistov sta do kolajne priborbala še Dušan Pureber (BK Hipodrom), prvak v kmečki osmici leta 2014 in vselej nevarni Dejan Simič iz BK Gorenc. Oba sta v rednem delu opravila z dvema nasprotnikoma s skupnim rezultatom 6:0 ter nato opravila z Marjanom Makarovičem (Pureber) in Janijem Deržičem (oba BK Hipodrom, Simič) s 4:1, nato pa je Simič moral priznati premoč Simoniču po porazu s 4 proti 2, medtem ko je Pureber izgubil partijo za vse proti Štruclu.

Tudi Simonič in Štrucl sta skozi prvo kolo prišla brez večje napake ter nato zagrizla za uvrstitev v četrtino finala: Simonič je premagal Tadeja Zeliča, ki redno posega po najboljših mestih (BK Fit-Fit, 3:2), Štrucl pa se je preborbal mimo povratnika na zveznih turnirjih to sezono, Edvarda Ramška (BK Ilirija, 3:1). Zelič je nato prestal preizkus repasaža, a ga je pri petem mestu zadržal Štrucl (4:2), Simonič pa je na ničli pustil sedmega nosilca druge lige, Tomaža Benedičiča (BK Fit-Fit). Po polfinalu je vse kazalo na tesen obračun v zaključnem boju dneva, ki pa se je nekoliko presenetljivo hitro prevesil v rezultat 4 proti 0 za Štrucla, ki je tako kot lansko leto sezono seniorskih tekmovanj zaključil z zlato kolajno.

Iskrene čestitke vsem najboljšim. Kmečka osmica je posebna disciplina, ki z nekaterimi edinstvenimi pravili popolnoma spremeni potek igre in omogoča vrhunske rezultate tudi nekoliko drugačnim profilom igralcev, zato je prav, da se jo kot disciplino še vedno spoštuje. Naslednjič se bo odigrala naslednje leto, ko bodo veterani ponovno pokazali obvladovanje njenih specifik. Sezona se bliža h koncu, prihajajočo soboto nas čaka zadnje državno prvenstvo leta 2016, nakar bodo lokalne biljardnice počasi začele z organiziranjem novoletnih turnirjev, zato nikar ne pospravite palic, igre bo še veliko. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije