16. April, 2017

HAT TRICK GOMESA

V soboto, dne 15. 4. 2017 se je v organizaciji BK Premium Kaval odvil 3. turnir najmočnejše slovenske lige. Tekmovanje se je udeležilo 17 tekmovalcev, ki so se udarili v disciplini mednarodna osmica.

Po kratkem kvalifikacijskem delu so se pričeli izločilni dvoboji in v zraku je viselo vprašanje ali lahko Erčulj osvoji še tretji zaporedni turnir zvezne lige. V štirih odločnih dvobojih nam je postregel z odgovorom. V ponovitvi predhodnega finala je odpravil Jureta Potočnika z rezultatom 8:1, osvojil svoj tretji zaporedni turnir (3/3) in se dodatno zacementiral na prvem mestu renking lestvice BZS, Potočnik pa je še drugič zaporedoma ostal praznih rok v finalu.

Vseeno pa bi lahko bila zgodba povsem drugačna. Polfinalni dvoboji so bili napeta zadeva in prav lahko bi gledali neko drugo finale. V prvem polfinalu sta se udarila Erčulj in Hamzovski, v drugem pa Potočnik in Šulek, kar je obetalo visokoktanski biljard. In res, vse do rezultata 6:6 bi težko določili zmagovalca, a vseeno sta se Potočnik in Erčulj izkazala in svoji tekmi dobila 8:6.

Tako sta si tretji mesti razdelila Šulek (Klub biljardistov Ljubljana) in Hamzovski (BK Gomes).

Organizator je sicer uspešno izvedel nagradni žreb prijavnin za naslednje tekmovanje (srečneža sta Miha Zajc in Tomaž Dovgan), žal pa je pozabil izročiti pokale najboljšim ter narediti kako fotografijo s tekmovanja - tako vam ne moremo postreči s foto utrinki tekmovanja.

Iskrene čestitke vsem!

Aleš Mandič