27. Oktober, 2019

Klemen Gradišnik do prvega naslova državnega prvaka

V soboto, dne 26. 10. 2019, se v je prostorih Biljardne hiše Ljubljana (Slovenska cesta) odigralo člansko državno prvenstvo v mednarodni osmici. Tekmovanja se je udeležilo 23 tekmovalcev, ki so tekmovali po sistemu dvojne eliminacije z izločilno skupino najboljših šestnajst.

V velikem finalu sta se tokrat udarila Matjaž Erčulj (BK Gomes) in Klemen Gradišnik (BK Bistrc) in sicer oba kot neporažena. Matjaž preko Nejca Komljenoviča (6:2), Vladimirja Mikeka (7:0), Mateja Dakola (7:2) in Mateja Brajkoviča (7:6), Klemen pa najprej preko Brajkoviča (6:2), Miha Zajca (7:5), Ane Gradišnik (7:6) in Miha Šinkovca (7:1).

V finalu je Klemen hitro pobegnil na 6:2, Matjažu je uspelo zaostanek zmanjšati na 4:6, potem pa je Klemen le vknjižil še tisto zadnjo a najtežjo partijo za svoj prvi naslov državnega prvaka.

Izpostavljamo tudi odličen rezultat Mateja Brajkoviča (KBL). Ne samo, da je zaključil na odličnem tretjem mestu, pač pa je bil zelo blizu finalni uvrstitvi. Tako ga je Matjaž zaustavil šele v zadnji trinajsti partiji, ki jo je dobil za zmago s 7:6.

Lep je bilo videti tudi nekaj novih imen kot tudi nekaj starih mačkov biljarda. Po daljši pavzi se je tekmovanja udeležil Tomaž Dovgan, ki je osvojil solidno peto mesto. Premagal ga je šele klubski kolega Brajkovič (7:5).

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Razvrstitev najboljših osem:

1. mesto - Klemen Gradišnik (Bistrc)

2. mesto - Matjaž Erčulj (Gomes)

3. mesto - Miha Šinkovec (Kbl)

3. mesto - Matej Brajkovič (Kbl)

5. mesto - Tomaž Dovgan (Kbl)

5. mesto - Ana Gradišnik (Gomes)

5. mesto - Blaž Bižal (Direkt)

5. mesto - Matej Dakol (Advantis)

Čestitke vsem tekmovalcem!

Miha Šinkovec