3. Februar, 2019

Klemnu prvi elitni turnir sezone ... in kariere!

Klemnu prvi elitni turnir sezone ... in kariere!

Dne 2. 2. 2019 se je v prostorih biljardnice Break (Savska cesta 34, Kranj) odigral prvi krog I. slovenske lige. Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalcev, pomerili pa so se v disciplini mednarodne osmice.

V poskusnem formatu zaključnega dela tekmovanja se je najbolje znašel Klemen Gradišnik. Po uvodnem porazu proti Mateju Dakolu (5:7) se je preko Petrnica (6:0) in Tomažiča (6:4) prebil v izločilne dvoboje četrtfinala, kjer je najprej premagal svetlo presenečenje tekmovanja Kristijana Gaveza (7:4), v polfinalu pa še Miha Šinkovca (7:3), vse da bi se v finalu lahko pomeril z Matjažem Erčuljem.

Matjažev pohod v finale je tudi krenil po daljši poti. Takoj na začetku ga je namreč premagal prav Gavez (7:6), ki je Matjaža porinil v levi del žreba. Za vstop v četrtfinale je tako premagal Kolenca (6:4) in Bižala (6:1), tam pa ga je čakal Matej Dakol, ki je v napetem in kvalitetnem obračunu potegnil krajšo (7:4). V polfinalu je na hitro opravil še z Mitjo Gradišnikom (7:2) in vse je bilo pripravljeno za veliko finale.

Le-to je potekalo presenetljivo enosmerno. Klemen je hitro povedel s 6:2, Matjažu je uspelo znižati na 3, a je že naslednja partija je pripadla Klemenu, ki se je lahko začel veseliti svoje prve tunirske zmago v elitni kategoriji ter sevede prvega turnirja sezone, kar ga vsaj za zdaj postavlja na prvo mesto slovenske ranking lestvice.

Več o zaključnem delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj

Razvrstitev: 

1. mesto - Klemen Gradišnik (BK Bistrc)

2. mesto - Matjaž Erčulj (BK Gomes)
3. mesto - Mitja Gradišnik (BK Direkt)

3. mesto - Miha Šinkovec (KBL)

5. mesto - Kristijan Gavez (BK Gomes)
5. mesto - Ana Gradišnik (BK Gomes)
5. mesto - Damjan Kerep (BK Fit-Fit)
5. mesto - Matej Dakol (Zavod Advantis)

Čestitke vsem tekmovalcem!

 

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
4040
Mitja Gradišnik
3485
Miha Šinkovec
2235
Klemen Gradišnik
2230
Ana Gradišnik
1750
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
1500
David Furlan
895
Loris Kulenović
710
Matic Rotar
525
Aljaž Papež
515
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije