6. Maj, 2018

Le um postavlja meje - Blažu Rusu (10) prvi turnir kariere

Le um postavlja meje - Blažu Rusu (10) prvi turnir kariere

Včeraj, dne 6. 5. 2017, se je v prostorih biljardnice Direkt odvil 4. krog mladinske lige. Zadnjega tekmovanja pred letnim premorom se je udeležilo devet mladincev.

Včeraj je Blaž Rus, deček z zelo redkim mišičnim obolenjem (Schwartz Jamplov sindrom), pokazal in dokazal, da le um postavlja meje ter da se s trdim delom in predanostjo, da doseči tudi tisto, kar se na prvi pogled zdi nemogoče. 

V finale tekmovanja se je uvrstil brez poraza. Najprej se je v skupinskem delu pomeril Furlanom, Kulenovićem, Rojkom in Pircem (4:2, 4:3, 4:2 in 4:2), nato v polfinalu s Papežom (4:2) v finalu pa še z Maticem Rotarjem (4:2) ter tako neporažen prišel do svoje prve turnirske zmage. 

Zaključek šolskega leta gre v bran starejšim mladim. Zaključna ocenjevanja in druge šolske nevšečnosti, ki so jim kratile možnosti treninga in priprav, so zagotovo pustile manjše posledice na nihovi tekmovalni pripravljenosti, a vseeno ne gre spregledati orajškega napredka vseh naših mlajših mladincev.

Tako se je Evan Pirc ponovno uvrstil v polfinale tekmovanja, njegov kolega Andraž Škrlj je v skupinskem delu presenetil kasnejšega finalista Matica Rotarja (4:2) in celo naš najmlajši David Gradišnik je dobil svojo drugo turnirsko partijo (4:1 proti Škrlju) in zaključil tekmovanje na petem mestu.

Posebno priznanje za "fair play in športni duh" si je tokrat prislužil Loris Kulenović.

Vse navedeno zbuja upanje v bodočnost slovenskega biljarda, predvsem pa poraja tople občutke, da se v našem športu, da tekmovati in zabavati v športnem duhu.

Končna razvrstitev:

Blaž Rus (BK Direkt): 1. mesto  
Matic Rotar (BK Direkt): 2. mesto
Aljaž Papež (BK Direkt): 3. mesto
Evan Pirc (BK Direkt): 3. mesto
David Furlan (BK Direkt): 5. mesto
David Gradišnik (BK Direkt): 5. mesto
Loris Kulenović (BK Direkt): 7. mesto
Andraž Škrlj (BK Direkt): 7. mesto
Alex Rojko (BK Devetka Maribor): 9. mesto


 

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3940
Mitja Gradišnik
3165
Jurij Potočnik
2640
Klemen Gradišnik
2235
Ana Gradišnik
2205
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
David Furlan
3385
Aljaž Papež
2575
Loris Kulenović
2450
Blaž Rus
2270
Jan Mrak
2190
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije