1. April, 2024

Maks Benko in vzpon mladincev

Maks Benko in vzpon mladincev

To soboto se je v biljardnici Direkt odvijalo državno prvenstvo v disciplini mednarodna osmica. Zbralo se je vsega skupaj 34 biljardistov, mladih, starih, majhnih in velikih. Ker je to prvenstvo najmočnejše kategorije, naj posebej pohvalim pogum naših najmlajših, kot sta brata Doberšek ter Aljoša in Tonja Zaplotnik, ki so se brez strahu, kljub hudi konkurenci, podali v boj.

Tekmovanje se je odvijalo relativno hitro, dokler nismo prispeli v fazo izločanja, kjer so se v četrtfinalu pomerili Benko/Čučnik, Šulek/Fijavž, Badovinac/Adžič in Pavljinek/Obid. Če poenostavimo, torej zavzeta mladina proti prekaljenim seniorjem. Dvoboji so bili dolgi in napeti, ampak na koncu je zmagala mladina.

V polfinalih sta se pomerila Maks Benko in Tristan Šulek ter Maj Badovinac in Svit Pavlinjek. Tukaj sta Maks in Maj pokazala svojo premoč in se tako uvrstila v finale državnega prvenstva.

Maj in Maks sta dobra prijatelja, ampak hkrati tudi neizprosna rivala za biljardno mizo, tako da se nam je obetal dober dvoboj, ki so se ga razveselili tudi številni gledalci. Maks je začel bolj suvereno in v svojem stilu hitro povedel z 4:1, nakar se je Maj resno zbral in rezultat zmanjšal na 4:2. Potem pa se je čas kar malo ustavil, saj sta oba imela neugodno postavljene krogle in sta zato igrala precej bolj taktično z nekaj vrhunskimi sejfi. Šlo je za milimetre, nakar je Maksu le uspelo pospraviti osmico in povesti na 5:2. Naslednja igra je bolje stekla in Maks je zaključil z rezultatom 6:2 in postal državni prvak Slovenije v mednarodni osmici.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsem!



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3020
Roberto Bartol
2150
Matjaž Erčulj
1900
Maj Badovinac
1745
Boštjan Satler
1195
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije