22. Oktober, 2017

Maribor postavlja mejnik - športni dan v biljardu uspešno izveden

V četrtek 19. 10. smo v biljardnih krogih dosegli nov mejnik za dolgoročni razvoj tega športa na Slovenskem.

Kot posledica sodelovanja med Biljardno zvezo Slovenije in Zavodom za šport Planica so se devetošolci Osnovne šole Hruševec Šentjur odločili svoj obisk nekaterih srednjih šol v okolici Maribora dopolniti s spoznavanjem biljarda. Ustavili so se v Biljard klubu Gomes, kjer jih je sprejel klubski trener Klavdij Ferle. Predstavil jim je biljardno opremo in pravila ter z nekaj triki vzbudil navdušenje za to atraktivno igro. Vsi udeleženci so imeli kratek tečaj pravilne izvedbe biljardnega udarca, nato pa so se razkropili po mizah in začeli z igro.

Neizmerno so se zabavali in slišati je bilo veliko smeha ob ponesrečenih udarcih ter še več krikov navdušenja ob zadetih kroglah, tako načrtovanih kot tudi tistih srečnih. Po nekaj urah igre so se otroci nasmejani odpravili proti domu, učitelji pa so izkazali interes za dolgoročnejše sodelovanje.

Vse šole imajo še vedno možnost prijave in izvedbe športnega dne v nekaterih biljardnicah v Mariboru in Ljubljani.

Kontakti:

Ljubljana – Mitja Gradišnik 031 670 268