13. Oktober, 2018

Mario He vzel domači Eurotour, Erčulj, izjemen, 17-ti!

Mario He vzel domači Eurotour, Erčulj, izjemen, 17-ti!

Od četrtka do sobote tega tedna je v Celovcu, Avstrija, potekala najmočnejša liga na svetu imenovana “Eurotour”. Tekmovanja se je udeležilo 160 vrhunskih atletov iz vse Evrope in našel bi se tudi kak tekmovalec izven stare celine.

Od slovenskih predstavnikov sta nastopala Kristijan Nikl in prva palica Slovenije, Matjaž “Mambo” Erčulj.

Če je Kristijan na svojem prvem tekmovanje te sorte še iskal občutke, pa je Mambo pokazal iz kakšnega testa je in ponovno prikazal igro, ki ga je krasila desetletja.

Že na začetku so mu bili bogovi biljarda naklonjeni. Po prostem prvem kolu je zelo hitro prišel v tretji krog tekmovanja. Njegov drugi nasprotnik je bil namreč diskvalificiran, kar je pomenilo, da se je moral pomeriti z odličnim Litvancem Labutis Pijusom (prejšnjim polfinalistom) brez možnosti aklimatizacije. Kljub temu je odigral solidno tekmo in se med zadnjih 48 uvrstil z rezultatom 9:7.

V kolu za neposreden vstop v izločilne dvoboje ga je čakal ruska velesila v osebi Maksima Dudanetsa. Matjaž je svojo formo obdržal, jo stopnjeval in v težkem in napetem meču slavil z rezultatom 9:8.

Zvečer ob 21.00 uri ga je čakal vrhunski profesionalec, dobitnik mnogih največjih svetovnih tekmovanj, Mark Gray iz Anglije. In če je kdo morda mislil, da bo Matjažu trda predla, se je zelo grdo uštel. Mambo je igral svoj “stari” biljard, povedel celo 7:4, a nato, žal, zagrešil par napak, ki so njegovemu nasprotniku omogočile priključek in vodstvo z 8:7. Mambo se ni predal, brejk in štap sta izid poravnala na 8:8 in vsi smo upali na srečen zaključek tekmovanja. A Mark je pokazal zakaj sodi v sam vrh svetovnega biljarda. Trikotnik je razbil brezhibno in perfektno pospravil vse krogle za zmago z 9:8.

Kljub vsemu gre za izjemen rezultat in Matjažu lahko le toplo čestitamo.

Gray je na koncu klonil v finalu. Z rezultatom 9:8 ga je premagal Mario He iz Avstrije, ki je na pragu uvrstitve v ekipo Evropa za najprestižnejše ekipno tekmovanje Mosconi Cup (Evropa proti USA). 

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Mitja Gradišnik
2070
Matjaž Erčulj
1990
Klemen Gradišnik
1560
Miha Šinkovec
1495
Damjan Kerep
955
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
1000
David Furlan
560
Loris Kulenović
485
David Gradišnik
375
Matic Rotar
375
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije