17. Oktober, 2017

Martin Martinović (SRB) zmagovalec 2. kroga regionalne lige »Balkan Kup 2017«

Martin Martinović (SRB) zmagovalec 2. kroga regionalne lige »Balkan Kup 2017«

Od 13. 10. pa vse do dne zgodnjih ur ponedeljka, dne 16. 10. 2017 je v mestu Sarajevo (Bosna in Hercegovina) potekalo tekmovanje najmočnejše regionalne lige za moške in ženske. Iz Slovenije so se tekmovanja udeležili Matjaž Erčulj (BK Gomes), Mitja Gradišnik (BK Direkt) in Blaž Kolenc (BK Osmica).

Kljub premiernemu letu lige se je samo tekmovanje že lepo prejelo med tekmovalci iz vse regije. Ponovno je bil sistem zapolnjen do zadnjega 96-tega mesta, gostili pa smo udeležence iz praktično vseh držav bivše republike (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Srbija in Makedonija).

O nesporni kvaliteti tekmovanja pričajo njegovi udeleženci. Če izpostavimo samo nekatere »naj trofejnejše«:
- Zoran Svilar (SRB): 3x evropski podprvak
- Sanjin Pehlivanović (BiH): aktualni in večkratni mladinski evropski prvak ter tretji iz mladinskega svetovnega prvenstva
- Ante Šola (HRV) – bronasti iz mladinskega evropskega prvenstva 2017
- Matjaž Erčulj (SLO) – najtrofejnejši slovenski tekmovalcev, 40 naslovov državnega prvaka in tretji iz EP 2005.

Vseeno pa prvaka nismo dobili iz navedene četverice, temveč se je naslova veselil Martin Martinović (SRB), ki je v finalu z rezultatom 9:8 ugnal 17 letnega Nemanjo Mičića (BiH). Mladi Nemanja je sicer odigral turnir svojega življenja in na poti do finala celo izločil prvo palico Bosne in Hercegovina še mlajšega Sanjina Pehlivanovića (9:2).

Martinovićeva pot ni bila nič lažja, za povrh pa usodna za kar dva naša tekmovalca. Najprej je za vstop v osmino finala premagal Blaža Kolenca (7:5), ki je tekmovanje zaključil na dobrem 17-tem mestu. Za vstop v četrtfinale pa še Matjaža Erčulja, ki je s končnim devetim mestom postal najbolje uvrščeni slovenski tekmovalec.

Gradišnika je v šestnajstini finala izločil Moamer Alić (BiH) in je tako končal na 17-tem mestu.

Martinović je po zaključku dveh krogov prvi na skupni lestvici. Sledijo še tekmovanja v Podgorici, Zagrebu, Ljubljani in Skopju, nato pa veliki zaključni Masters turnir za najboljših 32.

Lestvico si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsem!

 Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
7520
Mitja Gradišnik
6360
Klemen Gradišnik
4035
Ana Gradišnik
3660
Miha Šinkovec
3405
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
3500
David Furlan
1705
Blaž Rus
1560
Ivan Kretov
1560
David Gradišnik
1485
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije