26. November, 2016

MEDNARODNI DOSEŽKI SLOVENSKIH BILJARDISTOV – JESEN 2016 2/2

8Ball Open v Zagrebu. Matjaž Erčulj v polfinalu skrajno levo.

8Ball Open (Zagreb, 22. 10.-23. 10. 2016)

Matjaž Erčulj, 3. mesto
Alen Simonič, 5. mesto

Eurotour Dynamic Billiard Treviso Open (24. 11.-26. 11. 2016)

Matej Šulek, 49. mesto

* * *

Drugo polovico jeseni so naši biljardisti nadaljevali podobno uspešno, kot jim je šlo takoj po koncu poletja. Kljub neusmiljeni konkurenci so se podali na dva izredno močna turnirja v tujino in preizkusili, kam jih je pripeljal trening zadnjih mesecev.

Na koncu oktobra se je v zagrebškem EightBall klubu Sesvete odvil turnir v mednarodni osmici, kamor se je podala tudi peterica slovenskih tekmovalcev. Do najboljših uvrstitev sta se priborbala člana BK Gomes: Matjaž Erčulj, 3., in Alen Simonič, 5. mesto. Žreb jima je bil sicer precej neugoden, saj sta se morala medsebojno pomeriti že v drugem krogu, kjer se je Erčulj izkazal za kanček boljšega – semafor je pokazal 8:7. S podobnim rezultatom se je tudi sam moral podati v repasaž že naslednji krog, ko je klonil proti Ivanu Krešu Kralju (Hrvaška), ki je na koncu prav tako zasedel tretje mesto. V četrtini finala je premagal prav našega Simoniča (8:5). Erčulj je na drugem koncu sistema v polfinalu klonil proti končnemu drugouvrščenemu Michelu Bartolu (Hrvaška), ki ga je v zaključnem dvoboju turnirja v majstorici porazilGoran Mladenović iz Srbije.

Na pot so se poleg omenjenih vijolic podali še: Boris Erčulj (BK Gomes), Kristijan Nikl (BK Direkt) in Miha Zajc (BK Ilirija). Žal se jim ni uspelo uvrstiti v zaključne dvoboje, a jim je izkušnja prav zagotovo dobro dela in so se od močnega turnirja brez dvoma veliko naučili. Upajmo, da nas bodo izvrstni rezultati navdušili, da se turnirja v Zagrebu naslednje leto udeležimo še v večjem številu.

Pravkar pa se je v drugi sosednji državi, Italiji, zaključil zadnji turnir evropske lige letošnje sezone. Na pot so se podali zadnje čase najbolj aktivni slovenski udeleženci evropske lige: Matjaž Erčulj (BK Gomes), Matej Šulek in Miha Zajc (oba BK Ilirija).

Medtem, ko sta se že v prvem krogu repasaža poslovila Erčulj (poraza proti portugalskemu asu, Guilhermu Sousi, 2:9 in Antoninu Bonuri iz Italije, 7:9) in Zajc (ki je za začetek premagal domačina Danieleja Moretta z 9:8 ter nato priznal premoč mladinskemu prvaku Wiktorju Zielinskemu s Poljske, 1:9, in Yvonne Ullmann 4:9), je šlo Mateju precej bolje.

Zmago v prvem krogu proti Švicarju Fabianu Gauchu (9:2) je dodatno poveličal v drugem krogu z zmago proti svetovnemu dvojiškemu podprvaku Wojciechu Szewczyku iz Poljske z 9 proti 6. Naslednji krog se je moral podati v repasaž, kamor ga je poslal severni sosed Maximilian Lechner, ki se je uspel neporažen prebiti do finalne skupine. Šulek je nato opravil s še enim Poljakom, Adamom Msciszom, z 9:3, nakar se je moral sprijazniti z 49. mestom, kamor ga je prikoval mladi in obetavni Aleksa Pecelj iz Srbije, ki smo ga to jesen že srečali kot drugouvrščenega na mednarodnem turnirju v Novem Sadu.

Držimo pesti, da bodo dosežki naših biljardistov zgolj spodbujali vse večje skupine ljubiteljev našega športa k še večji udeležbi na turnirjih v tujini, kjer – kot vedno znova dokažejo – ni nemogoče poseči po najvišjih mestih. Novim zmagam naproti in dober trening do prihodnjič.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije