21. May, 2016

MIHA ŽAGAR PREVZEMA INICIATIVO

Miha Žagar (1.) in Blaž Bižal (2. mesto).

4. B turnir 2016 (Maribor, 14. 5. 2016):

Miha Žagar, 1. mesto
Blaž Bižal, 2. mesto
Tomaž Benedičič, 3. mesto
Edvard Ramšak, 3. mesto
Kristijan Gavez, 5. mesto
Blaž Kolenc, 5. mesto
Klemen Šorak, 5. mesto
Timotej Veršec, 5. mesto

* * *

Pretekli teden v soboto se je B liga pred poletnim odmorom preselila iz prestolnice v mariborsko Biljardnico devetka, kjer je 22 igralcev iz osmih klubov odigralo četrtega v seriji drugoligaških turnirjev. Selitev je popestrila tekmovanje z več imeni, ki so se po krajšem premoru ponovno pojavila v turnirskem sistemu. Domačini so do četrtine finala še lahko navijali za svoje barve, a v samem zaključku turnirja so se pomerili gostje z zahoda, največji pokal pa je že drugič zapored romal v žep Mihu Žagarju (BK Direkt). Mu lahko letos uspe že dolgo nevideni hat-trick?

Pred počitnicami je že precej jasno, kdo v letošnji sezoni sodi v smetano, ki se tudi v praviloma precej izenačeni drugi ligi zbira na vrhu. Med ožje kandidate za najvišja mesta lahko tako po sobotnem nastopu brez težav uvrstimo tudi Blaža Bižala (BK Kaval Premium), ki je nanizal serijo suverenih rezultatov, preden mu je v finalu malo zmanjkalo in z rezultatom 7:5 se je moral sprijazniti z drugim mestom. Omeniti moramo, da je prav on Žagarja iz rednega dela poslal v repasaž s prepričljivimi 6 točkami proti 1.

Polfinalni obračuni večkrat ponujajo priložnost, da se oglasijo navijači štirih klubov in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Rezultati morda niso bili tako izenačeni, kot bi si morda želeli, a vseeno sta za res solidno uvrstitev za svoja kluba poskrbela Edvard Ramšak (BK Iliriji), ki je priznal premoč končnemu zmagovalcu z rezultatom 7 proti 3; in zmagovalec zadnjega B turnirja lanske sezone, Tomaž Benedičič (BK Fit-Fit), ki je klecnil proti Bižalu s 7:1.

Iskrene čestitke vsem najboljšim, ki so se med ostro konkurenco prebili do zaključnega dela. Peta mesta so si priborili zmagovalec prvega letošnjega drugoligaškega turnirja, Kristijan Gavez (BK Gomes), vodilni na lestvici druge lige, Klemen Šorak (BK Ilirija) ter asa iz BK 9-ke, Blaž Kolenc, in BK Hipodroma, Timotej Veršec. Izkoristite premor in poletje za počitek, a ne pozabite na občasen obisk miz, saj se bo liga še prehitro ponovno začela. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije