3. Marec, 2019

Motorka, ne palica, je pela

Motorka, ne palica, je pela

Dne 2. 3. 2019 se je v prostorih biljardnice Kaval (Tacenska 95, Ljubjana) odigral drugi krog I. slovenske lige. Tekmovanja se je udeležilo 25 tekmovalcev, pomerili pa so se v disciplini devetke.

Tokratna izdaja je bila povsem v barvah Erčulja, ki je palico zamenjal za motorko in vso konkurenco obril na kratko. A pojdimo po vrsti.

Iz kvalifikcijskega dela so se med 16 najboljših uvrstili Franci Čučnik (KBL), Miha Zajc (KBL), Simon Tomažič (BK Bistrc), Tomaž Bendečič (BK Break), Marco Pegan (BK Direkt), Peter Fijavž (BK Gomes), Nino Porić (BK Direkt) in Blaž Kolenc (BK Break). Izpostavimo lahko še lepo uvrstitev Francesce Garlatti (Ita), ki je zasedla končno 17-to mesto. Več o kvalifikacijski skupini si lahko pogledate tukaj.

Finalna skupina je postregal s finalem med Ninom Porićem in Matjažem Erčuljem. Ninotova pot do finala je tekla preko Mateja Dakola (8:2), Čučnika (8:4) in Gradišnik Mitja (8:6), Matjaž pa si je finale brezobzirno utrl preko Blaža Kolenca (8:0), Kristijana Gaveza (8:2) in Miha Šinkovca (8:2).

Če je kdo mislil, da bo Nino lahko nudil večji odpor kot preostali, se je tokrat grdo uštel. Mambo je še enkrat zagnal motorko in finale dobil z rezultatom 8:3 ter tako prevzel prvo mesto na slovenski rankin lestvici. 

Iz finalne skupine moramo izpostaviti še dober nastop Čučnika, ki se je najprej prebil iz kvalifikacij med zadnjih 16, nato pa v osmini finala izločil še zmagovalca prvega kroga letošnje sezone Klemna Gradišnika (8:5). 

Več o zaključnem delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Razvrstitev:

1. mesto - Matjaž Erčulj (BK Gomes)

2. mesto - Nino Porić (BK Direkt)
3. mesto - Mitja Gradišnik (BK Direkt)

3. mesto - Miha Šinkovec (KBL)

5. mesto - Kristijan Gavez (BK Gomes)
5. mesto - Ana Gradišnik (BK Gomes)
5. mesto - Franci Čučnik (KBL)
5. mesto - Miha Zajc (KBL)

Čestitke vsem tekmovalcem!Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
4040
Mitja Gradišnik
3485
Miha Šinkovec
2235
Klemen Gradišnik
2230
Ana Gradišnik
1750
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
2000
David Furlan
1120
Loris Kulenović
810
Matic Rotar
675
David Gradišnik
625
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije