16. December, 2019

Mrak neporažen!

V soboto, dne 14. 12. 2019, se je v prostorih biljardnice Direkt, odigralo zadnje tekmovanje letošnje sezone - mladinsko državno prvenstvo v desetki. Tekovanja se je udeležilo 11 mladincev, sami slovesnosti pa je dodajalo dejstvo, da nas zaradi polnoletnosti mnogo mladincev naslednje leto zapušča. Tako sta bili na tekmovanju res zbrani "stara in mlada" generacija.

Iz kvalifikacijskih skupin so se v polfinali uvrstili Jan Mrak (Hipodrom), David Gradišnik (Direkt), Alex Kovačec (Devetka Maribor) in Loris Kulenović (Direkt). Zanimivejši dvoboj kvalifikacijske skupine se je bil med Davidom Gradišnikom in Blažom Rusom. Blaž je že imel dve zmage, David pa le eno, kar je pomenilo, da bo ravno zadnji dvoboj med njima določil polfinalista. David je bil nekoliko bolj zbran in tekmo nekoliko nepričakovano dobil z rezultatom 4:1.

V prvem polfinalu je bil David boljši od Alexa (4:2), Jan pa od Lorisa (4:0). Da v športu ni formalnosti je pokazalo finale. Tekma je šla vse do odločilne sedme igre, ki jo je Mrak z lepim čiščenjem tudi dobil. Tako se je lahko veselil popolne sezone - namreč, prav vsa tekmovanja na katera se je prijavil, je tudi dobil!

Odlično so se odrezali tudi drugi najmlajši. Svit Pavlinjek in Maj Badovinac pridno knjižita zmage in pozabljata tesne poraze ter vsak turnir igrata bolj konkurenčno. Blaž Rus se je lepo utrdil v zgornjem delu mladinske sestave, kar je spodbuda za naslednje leto. Pridružili so se nam tudi obetavni mladi iz štajerske (Alex Rojko in Alex Kovačec) in gorenjske (Luka Voglar) in prav vse kaže, da bomo imeli še eno odlično sezono mladinskega biljarda.

Iskrene čestitke vsem!

Denis Godeša