12. November, 2019

Mraku 5. krog mladinske lige - tekmeci se nevarno približujejo

V nedeljo, dne 10. 11. 2019, se je v prostorih biljardnice Break, Kranj, odigralo peto kolo mladinske lige. Navkljub nekaterim nenastopom se je tekmovanja udeležilo zavidljivih 11 tekmovalcev, med njimi nov obraz na mladinski sceni, Alex Kovačec iz biljard kluba Devetka Maribor.

Iz kvalifikacijskih skupin so se v polfinali uvrstili Jan Mrak (Hipodrom), Luka Voglar (Break), Blaž Rus (Direkt) in Ivan Kretov (Gomes). V finale sta se uvrstila Jan in Blaž. Prvi je premagal Ivana (5:1), drugi pa Luka (5:3). Finale je bilo izenačeno vse do rezultata 2:2, potem pa je Mrak prestavil v višjo brzino ter klinično kaznoval vse napake Blaža ter na koncu zmagal z rezultatom 5:2.

Vseeno pa kaže, da se razkorak med Janom in ostalim manjša. Že drugič zaporedoma se je Jan uvrstil v izločilni del tekmovanja kot drugouvrščeni in marsikatera tekma kvalifikacijskega dela je bila dobljena v zadnji odločilni igri.

Prav tako moramo izpostaviti vse boljše nastope Luka (14). V polfinale se je uvrstil brez poraza, v sami skupini pa z rezultatom 4:0 ugnal samega Mraka.

Čestitke vsem nastopajočim!

Miha Šinkovec