13. Maj, 2018

Nino Porić "položil" svoj prvi turnir!

Nino Porić "položil" svoj prvi turnir!

V soboto, dne 12. 5. 2018, se je v biljardnici Kaval odvil 4. krog zvezne lige  - zadnji pred poletnim premorom.

V slogu obrtnika mojstra ga je vzel Nino Porić (BK Direkt), ki se je najprej brez poraza prebil iz kvalifikacijske skupine (Dakol, Fijavž, Veršec: 7:5, 7:5, 7:6), nato se v osmini finala, po trilerju in zaostanku z 1:5, „prekotalil“ preko klubskega kolega Godeše (7:6), v četrtfinalu z rezultatom 9:3 premagal Dovgana iz KBL, v polfinalu vzel mero še enemu klubskemu kolegu M. Gradišniku (9:7), v velikem finalu pa ugnal še prvo ime slovenskega ženskega biljarda - Ano Gradišnik iz BK Gomes (9:4) ter se tako veselil svoje prve zmage na zveznem tekmovanju najvišjega ranga.

Odličen nastop je uspel tudi finalistki Ani Gradišnik, ki je nanizala kar nekaj impresivnih zmag. V osmini finala je premagala domačina (BK Premium Kaval) M. Dakola (7:3), v četrtfinalu z rezultatom 9:7 M. Šinkovca (KBL), v polfinalu pa še prvo postavljenega J. Potočnika iz BK Direkt (9:5). 

Za presenečenje tekmovanja sta  poskrbela T. Dovgan iz KBL, ki je v napeti tekmi osmine finala za las ugnal „večnega“ favorita vseh najvišjih tekmovanj, Matjaža Erčulja iz BK Gomes (7:6) ter Vladimir Mikek (BK Gomes), ki se je na koncu veselil odličnega petega mesta! 

Tekmovanja se je udeležilo 28 tekmovalcev, še posebej pa je razveselil pogled na nekatere stare kolege biljarda, ki so prišli meriti moči v sicer precej vročo atmosfero biljardnice Kaval. Podrobnosti tekmovanja in celotno razvrstitev si lahko ogledate tukaj: kvalifikacije/ finalni del.

Zadnje člansko tekmovanje pred poletnim premorom bo 26. 5., ko se bomo v prostorih biljardnice Break (Kranj) pomerili v zlati disciplini Štirinajstice plus.

Čestitke vsem tekmovalcem!


 

    Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
7520
Mitja Gradišnik
6360
Klemen Gradišnik
4035
Ana Gradišnik
3660
Miha Šinkovec
3405
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
3500
David Furlan
1705
Blaž Rus
1560
Ivan Kretov
1560
David Gradišnik
1485
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije