13. Maj, 2018

Nino Porić "položil" svoj prvi turnir!

Nino Porić "položil" svoj prvi turnir!

V soboto, dne 12. 5. 2018, se je v biljardnici Kaval odvil 4. krog zvezne lige  - zadnji pred poletnim premorom.

V slogu obrtnika mojstra ga je vzel Nino Porić (BK Direkt), ki se je najprej brez poraza prebil iz kvalifikacijske skupine (Dakol, Fijavž, Veršec: 7:5, 7:5, 7:6), nato se v osmini finala, po trilerju in zaostanku z 1:5, „prekotalil“ preko klubskega kolega Godeše (7:6), v četrtfinalu z rezultatom 9:3 premagal Dovgana iz KBL, v polfinalu vzel mero še enemu klubskemu kolegu M. Gradišniku (9:7), v velikem finalu pa ugnal še prvo ime slovenskega ženskega biljarda - Ano Gradišnik iz BK Gomes (9:4) ter se tako veselil svoje prve zmage na zveznem tekmovanju najvišjega ranga.

Odličen nastop je uspel tudi finalistki Ani Gradišnik, ki je nanizala kar nekaj impresivnih zmag. V osmini finala je premagala domačina (BK Premium Kaval) M. Dakola (7:3), v četrtfinalu z rezultatom 9:7 M. Šinkovca (KBL), v polfinalu pa še prvo postavljenega J. Potočnika iz BK Direkt (9:5). 

Za presenečenje tekmovanja sta  poskrbela T. Dovgan iz KBL, ki je v napeti tekmi osmine finala za las ugnal „večnega“ favorita vseh najvišjih tekmovanj, Matjaža Erčulja iz BK Gomes (7:6) ter Vladimir Mikek (BK Gomes), ki se je na koncu veselil odličnega petega mesta! 

Tekmovanja se je udeležilo 28 tekmovalcev, še posebej pa je razveselil pogled na nekatere stare kolege biljarda, ki so prišli meriti moči v sicer precej vročo atmosfero biljardnice Kaval. Podrobnosti tekmovanja in celotno razvrstitev si lahko ogledate tukaj: kvalifikacije/ finalni del.

Zadnje člansko tekmovanje pred poletnim premorom bo 26. 5., ko se bomo v prostorih biljardnice Break (Kranj) pomerili v zlati disciplini Štirinajstice plus.

Čestitke vsem tekmovalcem!


 

    Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Jurij Potočnik
1980
Mitja Gradišnik
1705
Matjaž Erčulj
1630
Ana Gradišnik
1495
Miha Šinkovec
1285
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
David Furlan
1910
Aljaž Papež
1595
Loris Kulenović
1400
Blaž Rus
1360
Matic Rotar
1170
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije