19. Februar, 2018

Papež do prve turnirske zmage - mladinska liga

Papež do prve turnirske zmage - mladinska liga

Dne 17. 2. 2018 se je v prostorih biljardnice Devetka (Maribor) odvil 2. turnir mladinske lige (U-19) sezone 2018. Mladi so bili že ob prihodu pogoščeni s strani Aleša Pečečnika – staroste štajerskega biljarda. Vse nadobudneže je pričakalo izbrano pekovsko pecivo. 

Tekmovanja se je udeležilo osem (8) tekmovalcev, mladi pa so sezono očitno posvojili, saj se je kar sedem (7) Ljubljančanov z lahkoto odpravilo v prestolnico štajerske, kjer so preverjali svoj in drugih napredek.

Razveselil je tudi prvenstveni nastop novega najmlajšega v karavani že itak mladih. Pridružil se nam je osem letni David Gradišnik iz BK Direkt.

Tekmovanje je prvič postreglo s postavljenima nosilcema in sicer sta finalista prvega tekmovanja (Aljaž Papež in David Furlan) zasedla nosilni mesti v skupini A in B. Preostalih šest (6) tekmovalcev pa se je požrebalo v njune skupine.

Skupinski del je postregel z večjim presenečenjem! Mladi Blaž Rus (BK Direkt) je v zadnji tekmi skupine poskrbel za veliko presenečenje, ko je z rezultatom 3:2 premagal favoriziranega Aljaža Papeža in tako z dvema zmagama zasedel celo prvo mesto v skupini!

Prav tako se je dobro odrezal domači up Alex Rojko, ki je v skupini smrti ponovno zasedel nehvaležno tretje mesto, a iz tekmovanje v tekmovanje kaže nedvomen napredek.

Iz skupin so v polfinala napredovali: Blaž Rus, Aljaž Papež, David Furlan in Matic Rotar (vsi BK Direkt).

Skupinski »zdrs« Aljaža je pomenil, da sta se že v polfinalu pomerila prva nosilca tekmovanja (4:1 za Papeža), v drugem pa sta se pomerila Blaž in Matic (4:2 za Matica).

V finalu je Aljaž upravičil vlogo nosilca ter potrdil dobro igro tekom celega turnirja. Z rezultatom 4:2 je premagal kolega in soseda Matica, se veselil svoje prve turnirske zmage in prevzel prvo mesto na ranking lestvici mladincev.

Uvrstitve:

1. mesto: Aljaž Papež (BK Direkt)
2. mesto: Matic Rotar (BK Dirket)
3. mesto: Blaž Rus (BK Direkt)
3. mesto: David Furlan (BK Direkt)
5. mesto: David Gradišnik (BK Direkt)
5. mesto: Alex Rojko (BK Devetka Maribor)
7. mesto: Evan Pirc (BK Direkt)
7. mesto: Loris Kulenović (BK Direkt)

Iskrene čestitke vsem!
 

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
7520
Mitja Gradišnik
6360
Klemen Gradišnik
4035
Ana Gradišnik
3660
Miha Šinkovec
3405
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Jan Mrak
3500
David Furlan
1705
Blaž Rus
1560
Ivan Kretov
1560
David Gradišnik
1485
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije