15. December, 2016

PODROČNO PRVENSTVO V BILJARDU ZA SREDNJE ŠOLE

Področno prvenstvo v biljardu za srednje šole 2016: tekmovalci.

Področno prvenstvo v biljardu za srednje šole 2016 (Maribor, 14. 12. 2016)

Dijaška razvrstitev:
1. mesto, Škrlec Matjaž (SERŠ Maribor, Dijaški dom Drava)
2. mesto,  Gajer Alen (II. Gimnazija Maribor)
3. mesto, Radoš Jure (Škofijska gimnazija Maribor)
3. mesto, Šumandl Žan (Srednja biotehniška šola Maribor)
5. mesto, Melanšek Matej (II. Gimnazija Maribor)
6. mesto, Kramberger Martin (Škofijska gimnazija Maribor)
6. mesto, Mustafa Urban (Srednja biotehniška šola Maribor)

Ekipna razvrstitev:
1. mesto, II. Gimnazija Maribor – 7 točk
2. mesto, Škofijska gimnazija Maribor – 9 točk
2. mesto, Srednja biotehniška šola Maribor – 9 točk

* * *

V biljardnici Gomes je v sodelovanju med Biljard klubom Gomes in Športno rekreacijskim društvom Zvezdica Maribor potekalo področno prvenstvo v biljardu za srednje šole.
Prvega tovrstnega tekmovanja se je udeležilo sedem dijakov iz štirih srednjih šol. Tekmovali so v devetki na tri dobljene igre. Prvi del tekmovanja je potekal v dveh skupinah.
V skupini s štirimi tekmovalci, ki je igrala na mizah 1 in 2, sta Matjaž Škrlec (SERŠ) in Jure Radoš (Škofijska gimnazija) premagala oba nasprotnika. Medsebojni dvoboj je odločal o zmagovalcu skupine. Boljšo igro je prikazal Matjaž in s tremi zmagami zanesljivo osvojil prvo mesto.


Druga skupina je imela tri tekmovalce in je igrala na mizi 3. Že prva tekma med Alenom Gajerjem (II. Gimnazija Maribor) in Žanom Šumandlom (Srednja biotehnična šola) je pokazala izenačenost skupine. Po napetem boju je s 3-2 slavil Alen. Tej zmagi je dodal še zmago s 3-1 nad Urbanom Mustafo (Srednja biotehnična šola) in osvojil prvo mesto v skupini. Šolski dvoboj je odločal o drugem potniku v polfinale. Urban, proti kateremu sta oba nasprotnika zadevala čudežne kombinacije, tudi v odločilni tekmi ni imel sreče ter je izgubil s 3-2.
V prvem polfinalu sta se pomerila Matjaž in Žan. Najboljšo igro na celotnem turnirju je pokazal Matjaž. Ena od iger mu je še posebej stekla in pospravil je zadnjih 7 krogel. Pripombe, da je biljard igra za dva, ga niso zmedle in Žana je premagal s 3-0. Drugi polfinale med Alenom in Juretom je postregel z napeto igro, saj bi se vsaka igra lahko končala v prid kateregakoli tekmovalca. Oba sta imela več priložnosti na zadnji devetki, ki jo je utopil Alen in slavil s 3-2.


Tudi veliki finale je potekal na tri dobljene igre. Želja po zmagi je prišla do živega Matjažu, ki je storil nekaj nepotrebnih napak in ni ponovil igre iz polfinala. Alen se je boril po svojih najboljših močeh, vendar ni bil kos edinemu tekmovalcu, ki trenira biljard. Matjaž je namreč udeleženec šole biljarda, ki jo Dijaški dom Drava za svoje varovance organizira v sodelovanju z BK Gomes. Slavil je s 3-1. Alen se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom, s svojim nastopom v finalu pa je svoji šoli priboril naslov ekipnega prvaka.


Vsi tekmovalci so za svoj trud prejeli brezplačen tečaj biljarda in bon za nekaj ur igre. Najboljši štirje so poleg tega dobili še medalje in plačano prijavnino na turnirju rekreativne lige BK Gomes v letu 2017. Iskrene čestitke vsem nastopajočim. Glede na uspešno izvedbo tega turnirja je naslednji cilj organizacija področnega prvenstva v osmici v drugem delu šolskega leta.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije