22. April, 2018

Potočniku naslov državnega prvaka v mednarodni osmici

Potočniku naslov državnega prvaka v mednarodni osmici

V soboto, dne 21. 4. 2018 se je v Mariboru odvilo člansko državno prvenstvo v medn. osmici. Tekmovanje se je udeležilo 26 tekmovalcev, tokrat, žal, brez Matjaža Erčulja (BK Gomes) -  dobitnika vseh prvih treh tekmovanj zvezne lige 2018. Glede na visoko nabrano prednost pa ni skrbeti, da kaj kmalu spet začne greniti življenje preostalim tekmovalcem.

A tekmuje se lahko samo proti tistim, ki pridejo pokazati svoje znanje in to je v najboljši maniri dokazal Jure Potočnik (BK Direkt), ki je skozi celotno tekmovanje demonstriral kvalitetno igro.

Najprej je z rezultatom 5:2 odpravil domačina Roberta Filipiča, nato klubskega kolega Denisa Godešo (5:3), v četrtfinalu vedno bolj nevarnega Blaža Kolenca iz BK Break (7:2), v polfinalu, tokrat z manj drame, spet Godešo (7:3) in v finalu še izjemnega in odličnega Denisa Kragolnika (BK Gomes).

Finale je bilo povsem v znamenju Jureta do rezultata 7:2. Denisu je naredil par neznačilnih napak, prav tako pa mu brejk nikakor ni stekel in Jure je znal navedeno kaznovati. A pri rezultatu 7:2 je zapravil čisto priliko za zmago in Denis je zmanjšal zaostanek na 3:7. Dobil je tudi naslednji dve igri in marsikdo se je že spraševal ali lahko naredi preobrat. Vseeno pa je Jure 13-to igro odlično odprl in mirno pospravil vse krogle za zdaj že peti naslov državnega prvaka - tokrat v osmici.

Denisova pot do finala je bila prav tako udarna. Najprej novinca v ligi Blaža Podsedenška iz BK Franky's Pub, nato Klemna Gradišnik iz BK Kaval Premium (5:1), v četrtfinalu Damjana Kerepa iz BK Fit Fit (7:3), v polfinalu pa še Mitja Gradišnika iz BK Direkt (7:3). Tako je tekmovanje zaključil kot podprvak Slovenije.

Tretji mesti sta si razdelila Mitja Gradišnik (BK Direkt) in Denis Godeša (BK Direkt).

Za presenečenje turnirja pa je poskrbel Franci Čučnik (KBL), ki je v repasažu izločil Klemna Gradišnika (BK Kaval) in se na koncu veselil lepe uvrstitve na devetem mestu. 

Ostale uvrstitve izločilne faze:
5. mesto - Ana Gradišnik (BK Gomes)
5. mesto - Mihael Štrucl (BK Gomes)
5. mesto - Blaž Kolenc (BK Break)
5. mesto - Damjan Kerep (BK Fit Fit)

Več o poteku tekmovanja pa si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije