4. December, 2016

PRIPRAVLJEN TEREN ZA FINALA DRŽAVNIH PRVENSTEV

Državno prvenstvo v desetki 2016 (Ljubljana, 3. 12. 2016):

Finale, Matjaž Erčulj
Finale, Kristijan Hamzovski
3. mesto, Jurij Potočnik
3. mesto, Miha Šinkovec
5. mesto, Marko Bakarčič
5. mesto, Matej Dakol
5. mesto, Mitja Gradišnik
5. mesto, Aleksander Raišić

* * *

To soboto se je v ljubljanski Biljardnici Kaval na Brodu odigralo zadnje državno prvenstvo sezone 2016. Udeležilo se ga je 30 tekmovalcev iz šestih klubov, ki so se vsi pomerili za zadnji dve mesti, ki še vodita na zaključne obračune letošnjih državnih prvenstev, ki se imajo vsa odigrati danes od 14. ure dalje v Biljardni hiši Ljubljana.

Petim biljardistom, Marku Bakarčiču (BK Ilirija, mednarodna osmica), Matjažu Erčulju (BK Gomes, straight pool, devetka), Mitji Gradišniku (BK Ilirija, straight-pool), Damjanu Kerepu (BK Fit-Fit, devetka) in Juriju Potočniku (BK Kaval Premium, mednarodna osmica), ki so si uvrstitev že zagotovili, se je pridružil še šesti: Kristijan Hamzovski (BK Kaval Premium), eno izmed najbolj vročih imen slovenskega biljarda v tem trenutku, medtem ko si je še en jutrišnji nastop zagotovil največ-kratni državni prvak, Matjaž Erčulj.

Igralca bosta jutri udarila revanšo, saj sta se na turnirju enkrat že pomerila, in sicer v tretjem krogu rednega dela, ko si je direktni prehod v zaključno skupino zagotovil Erčulj z zmago 6:2. Hamzovski se je bil primoran zadovoljiti z repasažom, a ga to ni pretirano zaustavilo. Zagotovil si je uvrstitev med 8 z zmago proti Damjanu Kerepu (6:3) ter nato postal edini igralec v finalni skupini, ki je uspel napredovati proti nepremaganemu nasprotniku: po nekoliko škandaloznem time-outu sta z Markom Bakarčičem predčasno zaključila dvoboj z rezultatom 5 proti 3.

V polfinalu je nato prestal še eno resno nevarnost. Čakal ga je Miha Šinkovec (BK Ilirija), ki si je imel priložnost zagotoviti trojno krono desetke v letošnjem letu, saj je pred tem vzel oba A-ligaška turnirja te discipline. Kljub suverenim zmagam s 6:0 v prvem in drugem krogu ter 7:2 v četrtfinalu ter težkem preobratu rezultata na 6:5 v tretjem krogu rednega dela, pa ga je sreča v polfinalu nekoliko zapustila in Hamzovski je nadvladal v dvoboju s 7 proti 1, kar je odlična popotnica za finale.

Na sosednji mizi sta palice prekrižala Erčulj in Potočnik in kakor smo že vajeni pri njima, je bil dvoboj nadvse tesen. Zadnje tri obračune sta namreč pripeljala vse do ene igre za vse. Večkrat sta si izmenjala vodstvo, na koncu pa je vendarle slavil Erčulj, ki je uspel odvzeti zadnji dve partiji za končnih 7 proti 6. Mu bo danes uspelo ponoviti uspeh proti Kristijanu iz tretjega kroga ali pa se bo za boljšega izkazal Hamzovski, kot mu je to uspelo pred dvema tednoma v četrtini finala mednarodne osmice?

Iskrene čestitke vsem najboljšim. Neomenjena peta mesta so dosegli Matej Dakol (BK Kaval Premium, izgubil proti Šinkovcu), Mitja Gradišnik (klonil proti Potočniku) in Aleksander Raišić (BK Direkt, ki je moral priznati premoč Erčulju; vsi trije rezultati so se zaključili pri 7:2). Še zadnji bodo točke premešale vrstni red na lestvicah in nato bomo končno videli, kdo bo napredoval v višjo ligo in kdo se bo na turnirjih lahko ponašal z vlogo nosilca. Do takrat pa vsi na Parmovo navijati za svoje favorite v finalih vseh štirih disciplin. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije