8. Oktober, 2018

Prvi krog Balkan tour-a Labinat Markaju, Gradišnika 17-ta.

V času vikenda, se je v Čačku, Srbija, pod gostoljubno roko kolega Martinoviča, odvijal prvi krog zelo močne profesionalne lige Balkan Tour. Liga služi kot odskočna deska na tekmovanja najvišjega formata (Eurotour) in svoj namen vsekakor upravičuje, saj je konkurenca naravnost zastrašujoča.

Naziv "Balkan tour" ne pojasni dovolj dobro sestave in formata tekmovanja. Poleg vseh republik bivše države so letos pravico nastopa prejeli tudi vsi tekmovalci nekaterih okoliških - kulturno ali zgodovinsko povezanih - držav (Grčija, Albanija, Bolgarija, Romunija, Madžarska, itd.).

Tekmovanja se je tako udeležilo 91 odličnih tekmovalcev republik bivše države ter Bulgarije in Romunije. Našo državo so zastopali Tomaž Benedičič ter Ana in Klemen Gradišnik.

Zelo dobro sta se odrezala biljardna dvojčka, ki sta se kvalificirala v izločilne dvoboje najboljših 32 ter tam tudi zaključila tekmovanje kot 17-to uvrščena. Ana je izgubila proti enemu izmed glavnih favoritov tekmovanja, podprvaku evrope v devetki, Bolgaru Stanimirju Ruslanovu (9:3), Klemen pa proti Naser Bajramiju iz Prištine.

Tekmovanje je osvojil odlični Markaj Labinot iz Kosova, drugouvrščeni je bil sijajni Sanjin Pehlivanović iz Bosne in Hercegovine, tretji mesti pa sta šli Bulgaru Ruslanovu in Petroviću iz Srbije.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Našima fantoma in dekletu iskreno čestitamo.

Miha Šinkovec
Jan Mrak