16. September, 2019

Sara Volgemut prva državna mladinska prvakinja - Jan Mrak ostaja nepremagan

Prvo DP za mladinke

Z velikim ponosom objavljamo rezultate prvega državnega prvenstva v biljardu za mladinke. V Biljard klubu Gomes se je tekmovanja udeležilo 12 mladink starih od 7 do 16 let. Prvi del tekmovanja je bil tehnične narave. Punce so tekmovale v izvajanju postavljenih udarcev. Najboljše štiri so se nato uvrstile v finalni del, kjer se je igrala devetka. Vse punce so dobile plakete in sladoled.
Po skupinskem delu je bila druga 7 letna Mila Donko. Ura in pol igre ji je bila dovolj in svoje mesto v polfinalu je prepustila drugim tekmovalkam. Za svoj uspeh je dobila častno srebrno medaljo. V finalnem delu je največ natančnosti pokazala Sara Volgemut, ki je z dvema zmagama brez izgubljene igre osvojila prvi naslov državne mladinske prvakinje v zgodovini BZS.

Polfinale:
Sara Volgemut 2 - 0 Taja Hercog
Zoja Ojdenič Sancin 2 - 1 Zoja Filipič

Finale
Sara Volgemut 2 - 0 Zoja Ojdenič Sancin

3. Turnir mladinske lige

Jan Mrak (Hipodrom) nadaljuje niz neporaženosti. V finalu je bil s 4:2 boljši od Ivana Kretova (Gomes) - 14 letnika iz Rusije, ki je tekom celega turnirja kazal všečen biljard in v skupini Mraka celo ugnal s 4:1. Ivan je bivši igralec ruskega biljarda in se počasi privaja na novo biljardno igro.

Tretji mesti sta šli Davidu Furlanu in Blažu Rusu, peti mesti pa Davidu Gradišniku in Maticu Rotarju (vsi Direkt).

Tekmovalo je 10 mladincev. Med njimi tudi dva nova igralca, kar prinaša novo popestritev mladinke lige.

Čestitke vsem!

Miha Šinkovec