16. February, 2019

Slaček osvojil X. pokal zveze paraplegikov v biljardu

Slaček osvojil X. pokal zveze paraplegikov v biljardu

Deseti - jubilejni turnir v biljardu je 14. februarja 2019 v biljardnici Tuš Planet v Mariboru pripravilo Društvo paraplegikov Podravja. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, za prehodni pokal Zveze pa se je za zelenimi mizami pomerilo 15  biljardistov paraplegikov in tetraplegikov iz petih pokrajinskih društev Zveze - DP ljubljanske pokrajine, DP jugozahodne Štajerske, DP Prekmurja in Prlekije, DP Dolenjske Bele krajine in Posavja ter DP Podravja.

Tokrat sploh prvič je pri izedbi tekmovanja sodelovala tudi Biljardna zveza Slovenije, ki je poleg organizacijske pomoči, pripravila tudi lepa priznanja in darila sponzorjev.

Tudi v tokratnem jubilejnem turnirju so biljardisti in ena biljardistka tekmovali v »kmečki osmici« s prilagojeno končnico. To pomeni, da se igralec v končnici lahko pri udarcu odloči in napove v kateri žep bo potopil črno kroglo. 

Pred začetkom je tekmovalce nagovoril predsednik Biljardne Zveze Slovenije Mitja Gradišnik in jim zaželel mirno roko. Predstavil je tudi tri svoje tečajnike osnovnošolce, ki so si ogledali tekmovanje biljardistov paraplegikov in tetraplegikov. Tu gre za projekt inkluzije in medgeneracijskega sodelovanja med BZS in ZPS. Kot inštruktor in trener nacionalnih reprezentanc je vsakemu udeležencu ponudil tri šolske ure brezplačnega tečaja biljarda.

Po žrebu parov je vodja tekmovanja Matej Brajkovič igralce seznanil s pravili tekmovanja. Ker je na tokratnem turnirju nastopilo 15 tekmovalcev so igralci tekmovali v štirih skupinah, v vsaki pa je bil kot nosilec skupine po en boljši igralec iz prejšnjih turnirjev. To je preprečilo izpad najboljših igralcev. Po dveh dobljenih igrah sta se v nadaljevanje tekmovanja uvrstila po dva najboljša igralca iz posameznih skupin.

Po napetih dvobojih so se v končnico tekmovanje uvrstili: David Slaček in Robert Krček - DP Maribor ter Marjan Zupančič in Rok Bratovž - DP Ljubljana. Slaček je izločil Bratovža, Krček pa Zupančiča, ki sta si razdelila tretje mesto.

V finalnem dvoboju sta se za prehodni pokal Zveze udarila domačina Slaček in Krček. Natančnejšo in mirnejšo roko je imel izkušenejši Slaček, ki je prehodni pokal Zveze paraplegikov Slovenije osvojil že drugič zapored.

Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov je tudi tokrat skrbel naš najboljši biljardist Matej Brajkovič, organizacijske niti desetega jubilejnega turnirja pa so bile v rokah Davida Slačka.

Tokrat so najboljši biljardisti dobili tudi praktične nagrade. Zmagovalec  David Slaček  je dobil vikend paket v apartmajski hišici Zveze paraplegikov v Termah Čatež in biljardno palico v vrednosti cca 80€ - VERTIM, Timotej Vršec s.p. Biljardshop, enako biljardno palico je prejel drugouvrščeni Robert Krček, tretjeuvrščena tekmovalca Rok Bratovž in Marjan Zupančič pa sta dobila – eden plašče za invalidski voziček, eden pa sprednja kolesa in zračnici za invalidski voziček - ORMEGA MM d.o.o. 

Ob razglasitvi rezultatov je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner tekmovalcem čestital za dosežene rezultate, se DP Podravja zahvalil za zelo dobro pripravljeno tekmovanje nato pa podelil medalje in prehodni pokal Zveze. Mateju Brajkoviču in Davidu Slačku je čestital za nastop na evropskem prvenstvu, Mateju pa tudi za deveto bronasto medaljo.

Avtor: Jože Globokar

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije