14. Februar, 2020

Slaček državni prvak tretjič zapored

Zveza paraplegikov Slovenije in Biljadna zveza Slovenije sta 13. februarja 2020 pripravila 11. meddruštveni turnir v biljardu, ki je štel za državno prvenstvo. V Biljardni hiši Slovenska se je zbralo 13 biljardistov iz vse Slovenije. Pomerili so se v prilagojeni različici stare - kmečke osmice. Razlika v pravilih je bila, da se lahko osmica igra v katerikoli žep, potrebna je le napoved.

Igralci so se pomerili v dveh skupinah po sistemu vsak z vsakim iz katerih sta najboljša napredovala v polfinale. Prehodni pokal Zveze paraplegikov Slovenije je s tretjim zaporednim naslovom pvaka v trajno last prejel David Slaček (DP Maribor, BK Gomes). V finalu je Simonu Gračnarju (DP Celje) vrnil za poraz v skupinskem delu. Tretje mesto sta si razdelila Dušan Slana (DP Murska Sobota) in Slavko Krajnc (DP Ljubljana).

Vrhunec biljardne sezone za paraplegike sledi v sredini maja, ko bosta na evropskem prvenstvu na Finskem nastopila državni prvak David Slaček in dobitnik 11 medalj iz EP Matej Brajkovič, ki je tudi tokrat vodil turnir.

Čestitke vsem nastopajočim!

Denis Godeša