16. April, 2023

Šov Šorak šokiral

Včeraj, dne 15. 4. 2023, se je v Biljardni hiši Ljubljana - Slovenska odigral 5. krog II. slovenske lige. Kar 30 tekmovalcev se je pomerilo v discipini desetke.

V izločilne dvoboje najboljših osem so se uvrstili Maj Badovinac (Direkt), Goran Delić (Direkt), Klemen Šorak (Advantis), Boštjan Obid (Bistrc), Natalija Golob (Osmica), Maja Globočnik (Direkt), Kristijan Husič (Kugla) in Peter Fijavž (Celje).

V infarktnem finalu sta se pomerila Maj Badovinac in Klemen Šorak. Prvi se je tja uvrstil preko Delića (6:4) in Obida (6:5), drugi pa preko Golobove (6:4) in Fijavža (6:2).
Finale je bilo izenačeno in napeto vse do konca, pri čemer je Maj vseskozi lovil rahlo prednost Klemna. Pri rezultatu 5:5 je Klemen razbil in partijo , kot radi rečemo, zaključil iz štapa ter se tako upravičeno veselil nove zmage na tekmovanjih zvezne lige.

Tretji mesti sta si razdelila Boštjan Obid in Peter Fijavž. Izpostavljamo še zelo solidne nastope obeh tekmovalk lepšega in pametnejšega spola Natalije in Maje ter najboljši turnirski dosežek seniorja g. Drameta; prav vsi so prikazali lepo igro in se na koncu uvrstili prišli med najboljših osem. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Čestitke Klemnu, medaljistom in seveda vsem nastopajočim.

1900
Boštjan Satler