20. Januar, 2019

Štajerska vrača udarec - Filipiču prvi B sezone!

Dne 19. 1. 2019 se je v prostorih kultne biljardnice Devetka Maribor odvil prvi krog sezone 2019, v novem tekmovalnem sistemu pa so se prvi udarili tekmovalci B lige.

Tekmovanja se je udeležilo 23 tekmovalcev iz cele Slovenije, kar je vsekakor spodbuden napovednik za naprej. Sistem skupin je letos nadomestil sistem dvojne eliminacije, iz "kvalifikacijskega" dela pa so se v izločilne dvoboje četrtfinala prebili Franci Čučnik (Kbl), Janez Lavrič (BK Frankie's), Bojan Uljan (BK Bistrc), Robert Filipič (BK Gomes), Blaž Bižal (BK Direkt), Jan Ivanušič (BK Pipipool), Thomas Hercog (BK Gomes) in Marsel Kotnik (BK Frankie's).

Franci si je pot v finale utrl preko Ivanušiča (6:5) in Lavriča (6:2), Filipič pa preko Kotnika in Uljana (oba 6:3) in obetalo se je napeto tekmovanje med dvema veteranom, dodaten naboj pa je dajalo dejstvo večnega rivalstva "Ljubljan vs. Maribor".

In prav predsetavnik štajerske prestolnice, Robert Filipič, je pokazal za spoznanje boljšo igro. V napetem finalu je z rezultatom 6:3 zaustavil Čučnika in se tako veselil svoje prve turnirske zmage v sezoni 2019. Franci se je zadovoljil z drugim mestom, brona pa sta šla v roke Lavriču in Uljanu.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

Miha Šinkovec
Jan Mrak