4. Februar, 2018

Štiri v štiri, a prvi spet Erčulj!

Štiri v štiri, a prvi spet Erčulj!

V soboto, dne 3. 2. 2018, se je v prijetnem ambientu biljardnice Break (Savska cesta 34, Kranj) odigralo prvo kolo letošnje zvezne lige.

Tekmovanja se je udeležilo 34 tekmovalcev iz cele Slovenije, kar vzbuja zaupanje za atraktivno sezono 2018.

Tokrat je kvalifikacijski del potekal v osmih skupinah iz katerih se je v izločilne dvoboje uvrstil zgolj prvi iz posamične skupine. Tam so jih v osmini finala čakali neposredno uvrščeni - prvih osem glede na zaključno ranking lestvico 2017.

Iz skupin so napredovali: Nejc Zajc (KBL), Matej Brajkovič (KBL), Janez Lavrič (BK Break), Aleksander Raišič (BK Osmica), Blaž Kolenc (BK Break), Nino Porić (BK Direkt) in Tomaž Varvaris (BK Break).

V kvalifikacijskem delu je še posebej izstopala skupina G v kateri sta se skupaj znašla prvokategornika Tomaž Dovgan (KBL) in Nino Porić, družbo pa sta jima delala neugodna Davor Markovič (BK Direkt) in Blaž Savšek (BK Premium Kaval). Glede na pretekle izkušnje je vse kazalo, da bo neposredna tekma med Dovganom in Porićem verjetno odločilna za napredovanje v izločilne dvoboje zadnjih 16. Tako je tudi bilo. V napeti in težki tekmi, ki bi lahko šla v obe strani, je z rezultatom 7:6 slavil Nino, ki je kasneje tekmovanje zaključil na dobrem petem mestu. Vseeno je pričakovati, da bo Dovgan kaj kmalu v zaključnih dvobojih in med postavljenimi nosilci. 

Prijetno sta presenetila tudi »novinca« v elitni ligi - mladi Janez Lavrič (skupina C) in izkušeni Tomaž Varvaris (skupina H), ki sta se dokaj suvereno prebila v zaključni del tekmovanja.

Finalni del je potekal brez večjih presenečenj. Večina lanskih nosilcev je upravičila svoj status in kmalu so se v polfinala uvrstili vsi najvišje postavljeni nosilci: Matjaž Erčulj (BK Gomes), Jure Potočnik (BK Direkt), Mitja Gradišnik (BK Direkt) in Klemen Gradišnik (BK Premium Kaval) in s tem dosegli dokaj redko uvrstitev štiri skozi štiri.

Obe polfinali sta se zaključili s tesnima zmagama. Erčulj je premagal Potočnika z rezultatom 7:5, mlajši Gradišnik pa starejšega z rezultatom 7:6.

Finale je bilo izenačeno do rezultata 5:4 za Matjaža, ko je Klemen zamudil lepo priložnost za izenačenje na 5:5. Dokaj tipično za njega je Matjaž nato potegnil v višjo prestavo in tekmo dobil s končnim rezultatom 9:5.

Po videnem vse kaže na novo napeto sezono biljarda v kateri pa lahko tokrat zagotovo pričakujemo tudi kako večje presenečenje!

Končni vrstni red:
1. mesto: Matjaž Erčulj (BK Gomes)
2. mesto: Klemen Gradišnik (BK Premium Kaval)
3. mesto: Mitja Gradišnik (BK Direkt)
3. mesto: Jure Potočnik (BK Direkt)
5. mesto: Damjan Kerep (BK Fit-Fit)
5. mesto: Ana Gradišnik (BK Gomes)
5. mesto: Nino Porić (BK Direkt)
5. mesto: Blaž Kolenc (BK Osmica)

Iskrene čestitke vsem!

Zapisal: Mitja Gradišnik

 Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Mitja Gradišnik
2540
Matjaž Erčulj
2510
Jurij Potočnik
2460
Ana Gradišnik
1850
Denis Godeša
1575
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
David Furlan
3035
Aljaž Papež
2435
Loris Kulenović
2075
Blaž Rus
1965
Matic Rotar
1630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije