5. December, 2017

Štrucl kralj Stare osmice!

Štrucl kralj Stare osmice!

V soboto, dne 2. 12. 2017, se je v prostorih biljardnice Fit-Fit odvilo državno prvenstvo za seniorje v disciplini Stara osmica.

Tekmovanja se je udeležilo 22 veteranov, ki so se podali v boj za naslov prvaka v disciplini, ki se te dni sicer zelo redko igra na uradnih tekmovanjih, zato pa je bila večini udeležencev prva igra njihovih začetkov: kmečka Osmica oz. Stara osmica!

V izločilne boje zadnjih osem so se uvrstili: Alen Simonič (BK Gomes), Mihael Štrucl (BK Gomes), Dejan Simič (BK Goren'c), Božo Kveder (BK Hipodrom), Damjan Kraševec (BK Hipodrom), Jože Marinko (KBL), Dušan Pureber (BK Hipodrom) in Tadej Zelič (BK Fit-Fit).

In ravno četrtfinale je postreglo s pravo »tragedijo« zmešnjav. Pri rezultatu 2:2 je Marinko suvereno čistil mizo, pospravil vse krogle, rutinirano potopil zadnjo osmico in se že veselil zmage. A hudič se skriva v detajlih. Marinko se je za hip spozabil, odigral osmico v napovedan žep, a pri tem pozabil, da se igra Stara osmica. Ker je krogla končala v napačnem žepu, je zmaga pripadla Kraševcu, ki je darilo toplo sprejel in se kasneje, preko klubskega kolega Pureberja, uvrstil v samo finale tekmovanja.

Na drugi strani se je v finale prebil Mihael Štrucl. Najprej je ugnal klubskega kolega Simoniča (3:0), nato Boža Kvedra (3:1), za piko na i, in njegov tretji zaporedni naslov  prvaka v Stari osmici, pa še Kraševca (4:2) v finalu.

Zlato je tako šlo Mihi, srebro Damjanu, bron pa sta si razdelila Kveder in Pureber in tako zaokrožila lep klubski uspeh (3 medalje na tekmovanju!).

Iskrene čestitke vsem!Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3940
Mitja Gradišnik
3165
Jurij Potočnik
2640
Klemen Gradišnik
2235
Ana Gradišnik
2205
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
David Furlan
3385
Aljaž Papež
2575
Loris Kulenović
2450
Blaž Rus
2270
Jan Mrak
2190
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije