5. December, 2017

Štrucl kralj Stare osmice!

V soboto, dne 2. 12. 2017, se je v prostorih biljardnice Fit-Fit odvilo državno prvenstvo za seniorje v disciplini Stara osmica.

Tekmovanja se je udeležilo 22 veteranov, ki so se podali v boj za naslov prvaka v disciplini, ki se te dni sicer zelo redko igra na uradnih tekmovanjih, zato pa je bila večini udeležencev prva igra njihovih začetkov: kmečka Osmica oz. Stara osmica!

V izločilne boje zadnjih osem so se uvrstili: Alen Simonič (BK Gomes), Mihael Štrucl (BK Gomes), Dejan Simič (BK Goren'c), Božo Kveder (BK Hipodrom), Damjan Kraševec (BK Hipodrom), Jože Marinko (KBL), Dušan Pureber (BK Hipodrom) in Tadej Zelič (BK Fit-Fit).

In ravno četrtfinale je postreglo s pravo »tragedijo« zmešnjav. Pri rezultatu 2:2 je Marinko suvereno čistil mizo, pospravil vse krogle, rutinirano potopil zadnjo osmico in se že veselil zmage. A hudič se skriva v detajlih. Marinko se je za hip spozabil, odigral osmico v napovedan žep, a pri tem pozabil, da se igra Stara osmica. Ker je krogla končala v napačnem žepu, je zmaga pripadla Kraševcu, ki je darilo toplo sprejel in se kasneje, preko klubskega kolega Pureberja, uvrstil v samo finale tekmovanja.

Na drugi strani se je v finale prebil Mihael Štrucl. Najprej je ugnal klubskega kolega Simoniča (3:0), nato Boža Kvedra (3:1), za piko na i, in njegov tretji zaporedni naslov  prvaka v Stari osmici, pa še Kraševca (4:2) v finalu.

Zlato je tako šlo Mihi, srebro Damjanu, bron pa sta si razdelila Kveder in Pureber in tako zaokrožila lep klubski uspeh (3 medalje na tekmovanju!).

Iskrene čestitke vsem!

Janez Lavrič