20. November, 2016

TRETJE FINALE DRŽAVNIH PRVENSTEV 2016 POSTAVLJENO

Polfinale državnega prvenstva v mednarodni osmici 2016, od leve proti desni: Nino Porić, Jurij Potočnik, Kristijan Hamzovski in Marko Bakarčič.

Državno prvenstvo v mednarodni osmici 2016 (Ljubljana, 19. 11. 2016):

Finale, Marko Bakarčič
Finale, Jurij Potočnik
3. mesto, Kristijan Hamzovski
3. mesto, Nino Porić
5. mesto, Matej Dakol
5. mesto, Tomaž Dovgan
5. mesto, Matjaž Erčulj
5. mesto, Denis Godeša

* * *

To soboto sta ljubljanski biljardnici Direkt in Kaval gostili nadvse spodbudno število 40 biljardistov iz šestih klubov, ki so se pomerili v disciplini mednarodne osmice za dve mesti v finalu, ki prinaša naslov državnega prvaka za leto 2016. Vsa finala državnih prvenstev se bodo odigrala prihodnji mesec in za krono osmice se bosta pomerila dva izmed favoritov turnirja: Marko Bakarčič (BK Ilirija) in Jurij Potočnik (BK Kaval Premium), ki sta zdržala naporen tempo celodnevnega igranja in si neporažena priborila zasluženi priložnosti za zlato kolajno.

Če pa sta že pred začetkom tekmovanja finalista veljala za resna kandidata za najvišje uvrstitve, sta ju v polfinalu pričakala igralca, ki sta se do brona na najprestižnejših tekmovanjih BZS dokopala prvič, čeprav sta že večkrat namignila, da sta za to več kot sposobna. Potočnika je v zgornji polovici sistema čakal napet dvoboj z domačim favoritom Ninom Porićem (BK Direkt), ki se je v četrtini finala dodobra preznojil v dvoboju s klubskim kolegom Denisom Godešo (7:6), medtem ko si je dvoboj z Bakarčičem priboril Kristijan Hamzovski (BK Kaval Premium), ki je kolo pred tem izločil dvakratnega finalista letošnjih državnih prvenstev, Matjaža Erčulja (BK Gomes, 7:4).

Polfinali, kot običajno, sta bili med seboj popolni nasprotji. Bakarčič je zbrano občinstvo popeljal v pravo malo šolo biljarda. Z de facto popolno igro je nasprotnika prilepil na klop in mu ni pustil dihati z izjemo tretje partije, ko je Hamzovski v enem prihodu počistil mizo. Iz igre v igro so kugle izginjale v žepe brez najmanjše kosti in v manj kot uri se je rezultat premaknil do končnega 7:1. Njegov skupni rezultat celotnega turnirja, 33:7, je naravnost zastrašujoč. Na koncu dvoboja so se gledalci strinjali, da Hamzovski pravzaprav ni storil skoraj nič narobe.

Za sosednjo mizo smo po drugi strani spremljali pravi triler. Sprva je vse kazalo na popolno dominanco Porića, ki je pridno kaznoval presenetljive nasprotnikove napake. Po izenačenju na 1 je tako nanizal 4 zaporedne partije in povedel s 5:1. Nekaj smole pri razbijanju zbitih kugel v sedmem racku ga je stalo točke, a ko se je že zdelo, da se bo pobral, je začel mleti Potočnikov mlin. Prenehal je s poskusi daljših serij potopljenih kugel in začel izkoriščati premetene sejfe, kar je nasprotnika upočasnilo in izmozgalo do popolnega preobrata in končnega rezultata 7 proti 5 za Kavalovca.

Neomenjeni peti mesti sta dosegla vedno čvrsta Matej Dakol (BK Kaval Premium), ki je moral priznati premoč klubskemu pajdašu Potočniku ter Tomaž Dovgan (BK Ilirija), ki je bil tako kot kasneje Hamzovski primoran odsedeti večidel dvoboja z Bakarčičem. V osmini finala so obtičali Blaž Bižal (BK Kaval Premium), Franci Čučnik (BK Ilirija), Klemen Gradišnik (BK Kaval Premium), Edvard Ramšak, Miha Šinkovec (oba BK Ilirija), Pavel Škerlj (BK Direkt), Klemen Šorak (BK Ilirija) in Tim Uršič (BK Kaval Premium).

Posebne čestitke tistim, ki jim je do te faze prvenstva uspelo priti prvič, kar bo nedvomno spodbuda vzhajajočim zvezdam biljarda, da je možno s pridnim treningom in pametnimi potezami prilezti daleč tudi med najboljšimi. Do konca leta nas čaka še eno državno prvenstvo (desetka), ki se bo odigralo prvi vikend v decembru, naslednji dan pa nas že čakajo finalni dvoboji v Biljardni hiši Ljubljana. Nabrusite palice, čaka nas napet zaključek sezone. Dober trening do prihodnjič.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije