28. February, 2020

Uspešen vseslovenski dan študentskega biljarda

Uspešen vseslovenski dan študentskega biljarda

V sredo 26. 2. smo v treh vzporednih turnirjih v Ljubljani, Mariboru in Luciji spremljali biljardne nastope več kot tridesetih študentov. Najboljših 16 po regionalnem ključu si je priborilo nastop na državnem univerzitetnem prvenstvu v Mariboru.

Na najbolj množično obiskanem dogodku dne so se v Biljardnici Kaval v soorganizaciji Zavoda Advantis in Unisport študenti merili v biljardu, pikadu in ročnem nogometu. Biljardni del turnirja je potekal po sistemu dvojne eliminacije. Popoldne polno zanimivih tekem se je končalo z zmago favoritinje Ane Gradišnik. V finalu je s 5 - 2 premagala aktualnega državnega univerzitetnega podprvaka Klemna Šoraka. Tretji mesti sta osvojila Vuk Strugar in Tine Bakan. Na DUP se je uvrstilo najboljših 9 tekmovalcev.

Biljard klub Gomes in Zdrava zabava sta priredila tekmovanje, kjer so se v prvem delu pomerili vsi prijavljeni vsak proti vsakemu. Ta del je minil v sproščenem vzdušju, kjer so izkušenejši tekmovalci pomagali začetnikom z nasveti. Najboljši štirje so se nato pomerili v polfinalu. Za prvo večje presenečenje je poskrbel Marko Randželovič, ki je v polfinalu s 5 - 4 premagal aktualnega državnega univerzitetnega prvaka Aljošo Roškarja. V drugem polfinalu je Nikola Pintarič premagal Oliverja Baklana. Z odlično igro je nadaljvelal v finalu in postal prvak univerzitetnega mesta Maribor v biljardu. Na DUP se je uvrstilo najboljših 5 tekmovalcev.

V Pool Baru Lucija so se v soorganizaciji z ŠOUP pomerili študentje primorske regije. Na DUP sta se uvrstula finalista turnirja. Največ spretnosti je letos pokazal Janoš Špan, zmagovalec turnirja. Na drugo mesto se je, po izgubljenem finalu proti Janošu, uvrstil Andraž Žalec, tretje mesto pa je zasedel Jon Blažič.

V sredo 11. marca sledi vrhunec sezone študentskih tekmovanj. Državno univerzitetno prvenstvo, ki letos poteka v BK Gomes v Mariboru.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije