4. December, 2016

ZNANI DRŽAVNI PRVAKI SEZONE 2016

Finalni obračun mednarodne osmice za leto 2016: Jurij Potočnik (2.) in Marko Bakarčič (1. mesto).

Finala državnih prvenstev 2016 (Ljubljana, 4. 12. 2016):

Straight-pool:
1. mesto, Matjaž Erčulj
2. mesto, Mitja Gradišnik

Mednarodna osmica:
1. mesto, Marko Bakarčič
2. mesto, Jurij Potočnik

Desetka:
1. mesto, Matjaž Erčulj
2. mesto, Kristijan Hamzovski

Devetka:
1. mesto, Damjan Kerep
2. mesto, Matjaž Erčulj

* * *

To nedeljo se je odigralo še zadnje dejanje sezone 2016, namenjeno našim najboljšim biljardistom. Dobesedno najboljšim. V Biljardni hiši Ljubljana se je zbrala šesterica finalistov letošnjih državnih prvenstev, ki so se v posebej za ta dogodek prirejeni areni udarili za naslove državnega prvaka v vseh štirih disciplinah. Tekom celega leta so se prvenstva igrala le do polfinalnih stadijev, nato pa sta oba najboljša odšla domov na zaslužen počitek in mentalne priprave pred zaključnim dvobojem.

Biljardnica na Parmovi jih je pričakala s sveže preoblečeno mizo Dynamic III in novimi kroglami Duramith Tournament PRO ter vselej natančnim sodnikom, Blažem Kolencem. Dvoboji so se pričeli ob 14. uri s straight-poolom.

Pomerila sta se najboljša z aprilskega turnirja v Biljardnici 9-ka, Matjaž Erčulj (BK Gomes) in Mitja Gradišnik (BK Ilirija). Solidna igra obeh v zaključnih dvobojih je obljubljala tesen obračun in fanta nista razočarala. Končni rezultat je že tretje leto zapored prinesel zmago Erčulju s 100 proti 86.

Sledil je obračun v mednarodni osmici, kjer sta palice prekrižala Jurij Potočnik (BK Kaval Premium) in Marko Bakarčič (BK Ilirija). Buco je še enkrat znova pokazal mojstrsko igro, ki ga je pripeljala do finala na novembrskem turnirju v Biljardnici Direkt in suvereno zaključil s 7 proti 3.

V desetki, katere turnir se je odigral včeraj v Biljardnici Kaval, sta se pomerila Kristijan Hamzovski (BK Kaval Premium) in Matjaž Erčulj. Kot v tretjem krogu včerajšnjega turnirja je slavil Erčulj, tokrat z rezultatom 7:1, ki mu je prinesel drugi naslov dneva.

Žal pa mu ni uspelo osvojiti hat-tricka v zadnjem obračunu (devetka), kjer ga je čakal Damjan Kerep (BK Fit-Fit). Oktobrski turnir, ki se je prav tako odvil v Biljardni hiši Ljubljana, je napovedoval tesen rezultat, saj sta se do finala oba igralca konkretno namučila z nasprotniki. Tudi finale ni bilo nič drugačno, šlo je vse do zadnje kugle, ki jo je potopil Kerep in tako z rezultatom 8:7 postal državni prvak devetke za sezono 2016.

Za letošnje leto je to skoraj zaključek, čaka nas še zaključni turnir tretje lige, kjer se bodo pomerili najboljši igralci iz vseh regij države, medtem pa se že računajo točke, ki bodo dale končno stanje na lestvicah in najboljše pripeljale do prehoda oz. mest nosilcev prihajajočih turnirjev sezone 2017. Novoletni turnirji se že javljajo, zato ne pospravite palic in dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije