30. September, 2018

Erčulju naslov državnega prvaka v desetki

Erčulju naslov državnega prvaka v desetki

V soboto, dne 29. 9. 2018, se je v prostorih biljardnice Kaval odvilo člansko državno prvenstvo v disciplini desetke. Tekmovanja se je kljub opaženi odsotnosti nekaterih najboljših udeležilo 32 tekmovalcev, kar je napovedalo prijetno, a tudi dolgo in naporno tekmovanje.

Če je kdo pred začetkom tekmovanja mislil, da Erčulj popušča v igri, se je grdo uštel. Visoko motiviran, da hitro ujame priključek z vrhom slovenske ranking  lestvice je brezkompromisno opravil z večino svoje konkurence.

Jan Mrak (BK Hipodrom; 6:1), Boštjan Marolt (Kbl; 6:0), in Damjan Kerep (BK Fit-Fit; 6:2) na poti do četrtfinala so hitro opazili, da "fant" misli resno. V prvem izločilnem dvoboju četrtfinala je nato z rezultatom 6:0 odpravil Klemna Šoraka (BK Premium Kaval), ki se je po daljšem premoru udeležil tekmovanja in pokazal, da še vedno zna "vozit bicikelj". Ko je v tesnem polfinalu ugnal še kolega Mitja Gradišnika (BK Direkt; 7:6), mu je na poti do novega naslova državnega prvaka stal le še Denis Godeša (BK Direkt), ki se je po tihem že veselil svoje prve uvrstitve v finale državnega prvenstva!

Denisa je pot v izločilni del tekmovanja vodila preko Roberta Vončina (BK Direkt; 6:2), prav tako klubskega kolega Boštjana Obida (6:2) in neugodnega Blaža Kolenca (BK Break; 6:4). V četrtfinalu se je pomeril s kolegom Simonom Tomažičem (6:2), ki kar vrsti dobre rezultate na zveznih tekmovanjih. V kvalitetnem polfinalu, ki je postreglo z nekaterimi neverjetnimi potezami obeh tekmovalcev, pa je ugnal še Mateja Dakola (7:5) iz domačega kluba gostitelja tekmovanja.

V finalu je Matjaž vnovčil svoje bogate izkušnje, Denis pa je bil malce pod vtisom odličnega rezultata. Tekma se je končala z rezultatom 8:4, Erčulj pa se je lahko veselil svojega n-tega naslova najboljšega v državi.

Razveselili so tudi mladinci. Kar pet se jih je udeležilo tekmovanja, Loris Kulenović (BK Direkt) je celo vknjižil prvo zmago v članski konkurenci (Aleš Podobnik; BK Kaval Premium; 6:4), namlajši udeleženec Blaž Rus (BK Direkt) pa je bil zelo zelo blizu veliki zmagi nad veteranom igre Tomažem Varvarisem. Pri rezultatu 4:5 je, verjetno pod pritiskom dogodka, zgrešil sicer lepo nastavljeno desetko in športno segel v roke starejšega kolega. Sicer pa so se prav vsi mladi dobro soočili s pritiskom tekmovanja in le upamo lahko, da se jim kmalu pridruži še naslednja generacija mladih.

Za konec se toplo zahvaljujemo biljardnici Kaval in skupini Kaval, ki je najboljšim podarila darilne bone za njihove odlične restavracije. Tako si bodo lahko privoščili zaslužen obed s svojimi najdražjimi!

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije