30. September, 2018

Erčulju naslov državnega prvaka v desetki

Erčulju naslov državnega prvaka v desetki

V soboto, dne 29. 9. 2018, se je v prostorih biljardnice Kaval odvilo člansko državno prvenstvo v disciplini desetke. Tekmovanja se je kljub opaženi odsotnosti nekaterih najboljših udeležilo 32 tekmovalcev, kar je napovedalo prijetno, a tudi dolgo in naporno tekmovanje.

Če je kdo pred začetkom tekmovanja mislil, da Erčulj popušča v igri, se je grdo uštel. Visoko motiviran, da hitro ujame priključek z vrhom slovenske ranking  lestvice je brezkompromisno opravil z večino svoje konkurence.

Jan Mrak (BK Hipodrom; 6:1), Boštjan Marolt (Kbl; 6:0), in Damjan Kerep (BK Fit-Fit; 6:2) na poti do četrtfinala so hitro opazili, da "fant" misli resno. V prvem izločilnem dvoboju četrtfinala je nato z rezultatom 6:0 odpravil Klemna Šoraka (BK Premium Kaval), ki se je po daljšem premoru udeležil tekmovanja in pokazal, da še vedno zna "vozit bicikelj". Ko je v tesnem polfinalu ugnal še kolega Mitja Gradišnika (BK Direkt; 7:6), mu je na poti do novega naslova državnega prvaka stal le še Denis Godeša (BK Direkt), ki se je po tihem že veselil svoje prve uvrstitve v finale državnega prvenstva!

Denisa je pot v izločilni del tekmovanja vodila preko Roberta Vončina (BK Direkt; 6:2), prav tako klubskega kolega Boštjana Obida (6:2) in neugodnega Blaža Kolenca (BK Break; 6:4). V četrtfinalu se je pomeril s kolegom Simonom Tomažičem (6:2), ki kar vrsti dobre rezultate na zveznih tekmovanjih. V kvalitetnem polfinalu, ki je postreglo z nekaterimi neverjetnimi potezami obeh tekmovalcev, pa je ugnal še Mateja Dakola (7:5) iz domačega kluba gostitelja tekmovanja.

V finalu je Matjaž vnovčil svoje bogate izkušnje, Denis pa je bil malce pod vtisom odličnega rezultata. Tekma se je končala z rezultatom 8:4, Erčulj pa se je lahko veselil svojega n-tega naslova najboljšega v državi.

Razveselili so tudi mladinci. Kar pet se jih je udeležilo tekmovanja, Loris Kulenović (BK Direkt) je celo vknjižil prvo zmago v članski konkurenci (Aleš Podobnik; BK Kaval Premium; 6:4), namlajši udeleženec Blaž Rus (BK Direkt) pa je bil zelo zelo blizu veliki zmagi nad veteranom igre Tomažem Varvarisem. Pri rezultatu 4:5 je, verjetno pod pritiskom dogodka, zgrešil sicer lepo nastavljeno desetko in športno segel v roke starejšega kolega. Sicer pa so se prav vsi mladi dobro soočili s pritiskom tekmovanja in le upamo lahko, da se jim kmalu pridruži še naslednja generacija mladih.

Za konec se toplo zahvaljujemo biljardnici Kaval in skupini Kaval, ki je najboljšim podarila darilne bone za njihove odlične restavracije. Tako si bodo lahko privoščili zaslužen obed s svojimi najdražjimi!

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije