2. December, 2018

Kralj slovenskega biljarda ponovno ubranil prestol

Kralj slovenskega biljarda ponovno ubranil prestol

To soboto se je odvijalo še zadnje dejanje sezone 2018, ko so se najboljši in najbolj pogumni biljardisti vse Slovenije zbrali v biljardnici Kaval v Ljubljani in se pomerili na Državnem prvenstvu v disciplini devetka.

Celoten potek tekmovanja si lahko ogledate na tej povezavi:

https://cuescore.com/tournament/DR%C5%BDAVNO+PRVENSTVO+-+DEVETKA/2197793


V četrfinale so se kot neporaženi uvrstili Matjaž Erčulj (BK Gomes), Klemen Gradišnik (BK Kaval), Matej Dakol (BK Kaval) in Miha Šinkovec (KBL).
Iz strani poražencev so se uvrstili Tomaž Dovgan (KBL), Damjan Kerep (BK Fit-Fit), Blaž Kolenc (BK Break) in Ana Gradišnik (BK Gomes)

Po rezultatih sodeč so prvi trije dvoboji bili enostranski, razen četrtega, kjer je Miha Šinkovec le za eno igro razlike premagal Ano Gradišnik.

V polfinalu sta se pomerila Matjaž Erčulj in Klemen Gradišnik, ter Matej Dakol in Miha Šinkovec. Tokrat so tekmovalci igrali daljše dvoboje do 9 in po napetih igrah sta se v finale najbolj popularnega prvenstva uvrstila dva zelo močna tekmovalca, in sicer Matjaž Erčulj ter Miha Šinkovec.

Miha Šinkovec, ki se je letos že okitil z zlato medaljo na Državnem prvenstvu v disciplini 14+1, je vsekakor biljardist najmočnejšega kova, ampak to ni dovolj, da bi zamajalo kralja Matjaža Erčulja, ki je s prepričljivo zmago (9:4) jasno pokazal, da je vedno na vrhuncu svoje kariere ter tako ponovno postal državni prvak v devetki.

Sočasno se je odvijalo tudi Seniorsko državno prvenstvo v disciplini 14+1 v biljardnici Break, Kranj, kjer se je pri mizah pomerilo 11 seniorjev.
Seniorski državni prvak je postal Jožko Marinko, ki je v finalu premagal Alena Simoniča.
Tretje mesto sta si delila Mihael Štrucl in Peter Fijavž.

Čestitamo!

Ob koncu sezone naj še izpostavimo nekaj najboljših rezultatov naših zvestih tekmovalcev:

Matjaž Erčulj ni samo prvi na slovenski ranking lestvici, ampak se je letos uvrstil tudi med 50 najboljših biljardistov Evrope, na tekmovanjih Men Eurotour.
Zmagal je 4 od 7 turnirjev slovenske zvezne lige in postal državni prvak v disciplini devetka in desetka!

Mitja Gradišnik je gonilna sila slovenske biljardne zveze in mentor velikega števila mladincev, ki se je hkrati uvrstil tudi na drugo mesto ranking lestvice. Prav tako je zmagal 2 od 7 turnirjev slovenske zvezne lige.

Jurij Potočnik se je uvrstil na 3. mesto ranking lestvice in je letošnji državni prvak v disciplini mednarodna osmica.

Klemen Gradišnik se je uvrstil na 4. mesto ranking lestvice in je večkratni finalist, kot tudi polfinalist turnirjev prve jakostne skupine.

Ana Gradišnik se je uvrstila na 5. mesto slovenske ranking lestvice kot tudi na 5. mesto na evropski lestvici najmočnejše ženske lige, Women Eurotour.
Jutri odpotuje še na Svetovno prvenstvo in želimo ji čim več uspeha!

Miha Šinkovec je postal državni prvak v disciplini strejt pool (14+1).

Nino Porič je zmagal 1 turnir zvezne lige.

S tem zaključujemo tekmovalno sezono 2018 in se zahvaljujemo vsem biljardistom in biljardnim navdušencem za sodelovanje in vas vabimo, da se v še večjem številu udeležite tekmovanj naslednje sezone, ki bodo izvedena v še izboljšanem formatu.

Vsekakor vas še vabimo na Ekipno odprto prvenstvo, ki predstavlja športno družabni zaključek sezone in se bo odvijalo v biljardnici Direkt, Ljubljana, dne 22.12.2018.

Hvala vsem, ki ste sodelovali in dober trening do naslednjič!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Klemen Gradišnik
950
Mitja Gradišnik
680
Ana Gradišnik
485
Denis Godeša
485
Blaž Bižal
345
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Kristijan Nikl
445
Bojan Uljan
400
Domen Šinkovec
310
Peter Fijavž
215
Sašo Mežek
190
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Samir Mahmutović
680
Alex Kovačec
600
Blaž Rus
580
Iulian-Anatol Ermalai
430
Tomaž Rus
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Blaž Rus
725
David Gradišnik
725
Alex Kovačec
560
Ivan Kretov
335
Maj Badovinac
325
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije