2. December, 2018

Kralj slovenskega biljarda ponovno ubranil prestol

Kralj slovenskega biljarda ponovno ubranil prestol

To soboto se je odvijalo še zadnje dejanje sezone 2018, ko so se najboljši in najbolj pogumni biljardisti vse Slovenije zbrali v biljardnici Kaval v Ljubljani in se pomerili na Državnem prvenstvu v disciplini devetka.

Celoten potek tekmovanja si lahko ogledate na tej povezavi:

https://cuescore.com/tournament/DR%C5%BDAVNO+PRVENSTVO+-+DEVETKA/2197793


V četrfinale so se kot neporaženi uvrstili Matjaž Erčulj (BK Gomes), Klemen Gradišnik (BK Kaval), Matej Dakol (BK Kaval) in Miha Šinkovec (KBL).
Iz strani poražencev so se uvrstili Tomaž Dovgan (KBL), Damjan Kerep (BK Fit-Fit), Blaž Kolenc (BK Break) in Ana Gradišnik (BK Gomes)

Po rezultatih sodeč so prvi trije dvoboji bili enostranski, razen četrtega, kjer je Miha Šinkovec le za eno igro razlike premagal Ano Gradišnik.

V polfinalu sta se pomerila Matjaž Erčulj in Klemen Gradišnik, ter Matej Dakol in Miha Šinkovec. Tokrat so tekmovalci igrali daljše dvoboje do 9 in po napetih igrah sta se v finale najbolj popularnega prvenstva uvrstila dva zelo močna tekmovalca, in sicer Matjaž Erčulj ter Miha Šinkovec.

Miha Šinkovec, ki se je letos že okitil z zlato medaljo na Državnem prvenstvu v disciplini 14+1, je vsekakor biljardist najmočnejšega kova, ampak to ni dovolj, da bi zamajalo kralja Matjaža Erčulja, ki je s prepričljivo zmago (9:4) jasno pokazal, da je vedno na vrhuncu svoje kariere ter tako ponovno postal državni prvak v devetki.

Sočasno se je odvijalo tudi Seniorsko državno prvenstvo v disciplini 14+1 v biljardnici Break, Kranj, kjer se je pri mizah pomerilo 11 seniorjev.
Seniorski državni prvak je postal Jožko Marinko, ki je v finalu premagal Alena Simoniča.
Tretje mesto sta si delila Mihael Štrucl in Peter Fijavž.

Čestitamo!

Ob koncu sezone naj še izpostavimo nekaj najboljših rezultatov naših zvestih tekmovalcev:

Matjaž Erčulj ni samo prvi na slovenski ranking lestvici, ampak se je letos uvrstil tudi med 50 najboljših biljardistov Evrope, na tekmovanjih Men Eurotour.
Zmagal je 4 od 7 turnirjev slovenske zvezne lige in postal državni prvak v disciplini devetka in desetka!

Mitja Gradišnik je gonilna sila slovenske biljardne zveze in mentor velikega števila mladincev, ki se je hkrati uvrstil tudi na drugo mesto ranking lestvice. Prav tako je zmagal 2 od 7 turnirjev slovenske zvezne lige.

Jurij Potočnik se je uvrstil na 3. mesto ranking lestvice in je letošnji državni prvak v disciplini mednarodna osmica.

Klemen Gradišnik se je uvrstil na 4. mesto ranking lestvice in je večkratni finalist, kot tudi polfinalist turnirjev prve jakostne skupine.

Ana Gradišnik se je uvrstila na 5. mesto slovenske ranking lestvice kot tudi na 5. mesto na evropski lestvici najmočnejše ženske lige, Women Eurotour.
Jutri odpotuje še na Svetovno prvenstvo in želimo ji čim več uspeha!

Miha Šinkovec je postal državni prvak v disciplini strejt pool (14+1).

Nino Porič je zmagal 1 turnir zvezne lige.

S tem zaključujemo tekmovalno sezono 2018 in se zahvaljujemo vsem biljardistom in biljardnim navdušencem za sodelovanje in vas vabimo, da se v še večjem številu udeležite tekmovanj naslednje sezone, ki bodo izvedena v še izboljšanem formatu.

Vsekakor vas še vabimo na Ekipno odprto prvenstvo, ki predstavlja športno družabni zaključek sezone in se bo odvijalo v biljardnici Direkt, Ljubljana, dne 22.12.2018.

Hvala vsem, ki ste sodelovali in dober trening do naslednjič!

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije