15. April, 2018

Kulenović do prve turnirske zmage in s tem naslova mladinskega državnega prvaka

Kulenović do prve turnirske zmage in s tem naslova mladinskega državnega prvaka

Dne 14. 4. 2018 se je v prostorih biljardnice Devetka, Ptujska cesta 95, Maribor odvilo prvo mladinsko državno prvenstvo sezone 2018. Naši mladi so se pomerili v disciplini mednarodne osmice. In prav lepo je bilo gledati devet (9) najmlajših tekmovati za naslov držvanega prvaka.

Tekmovanje je hitro postreglo s "presenečenjem". Blaž Rus je že v prvi igre skupine presenetil Aljaža Papeža (zmagovalca drugega turnirja mladinske lige) in s tem najavil svojo na novo pridobljeno znanje. Poraz se je za mladega Papeža izkazal za usodnega, ki se tako prvič v letošnji sezoni ni prebil iz skupine. Vseeno ne dvomimo, da bo prav kmalu spet segal po najvišjih uvrstitvah.

Prav tako je veselil splošen napredek v igri vseh nastopajočih. Ne samo da smo za las zgrešili prvi "štap" mladinske lige (David Furlan), pravi vsi: od najmlajšega (8) in najstarejšega (16) so potrdili dobro delo v vmesnem času. Celo najmlajši David je bil zelo blizu svoji prvi zmagi na DP. Pri rezultatu 2:1 proti Alexu Rojku je uspešno pospravil težko diagonalo, nato zadel dolgo osmico, a pri tem nesrečno spremljal pot bele v srednji žep. Alex se ni dal motit, izenačil je na 2:2 in nato tekmo zmagal z rezultatom 3:2.
Potem je domači Alex Rojku ugnal Matica Rotarja, kar je tudi veljalo za presenečenje. Še večjo bombo pa je spustil mladi Blaž "Legenda" Rus, ki se jo po seriji odličnih predstav gladko uvrstil v polfinale DP in si tako že pri rosnih 10-tih letih zagotovil prvo medaljo na DP.

Iz skupin so se tako v polfinale uvrstili Loris Kulenović (brez poraza), David Furlan (brez poraza), Alex Rojko in Blaž Rus. 

Polfinale med Blažom in Furlanom je bilo izjemno. Blaž je začel popolnoma neobremenjeno, potapljal kroglo za kroglo in povedel z 2:0 (zdaj so igrali do 4) in vse je kazalo na uvrstitev v finale. A prišlo je do preobrata. David je črpal iz zaloge izkušenj, Blaž pa morda začel igrati pod samoustvarjeno napetostjo bližajočega se finala. Vse skupaj je rezultiralo v zmagi Davida z rezultatom 4:2.

Drugo polfinale je bilo prav tako zanimivo. Alex je povedel 1:0 in prva igra je kazala na precejšnjo napetost mladega Lorisa. Vseeno je v nadaljevanju dokazal, da se trdo delo in trening vedno pokaže. Nanizal je serijo res dobrih partij in zmagal z rezultatom 4:1. Vseeno odličen uspeh mladega Rojka.

Finale je bilo enosmerno. Loris je odigral odlično in navkljub dvema nenanavadno (beri: pod pritiskom zmage) zgrešenima osmicama suvereno zmagal z reultatom 4:1 in se tako veselil naslova mladinskega državnega prvaka v mednarodni osmici.

Biljardna zveza je na mladinskih tekmovanje uvedla tudi priznanje za "športni duh in fair play". Prvo priznanje te sorte si je z vzornim vedenjem in dvakrat priznanim prekrškom, ki sta sicer minila poponoma neopažena, prislužil domačin Alex Rojko. Čestitamo njemu in njegovemu trenerju Alešu Pečečniku.

Končne uvrstitve:
1. mesto - Loris Kulenović
2. mesto - David Furlan
3. mesto - Blaž Rus
3. mesto - Alex Rojko
5. mesto - Matic Rotar
5. mesto - Evan Pirc
7. mesto - David Gradišnik
7. mesto - Aljaž Papež
9. mesto - Andraž Škrlj

Iskrene čestitke vsem!

   

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije