15. April, 2018

Kulenović do prve turnirske zmage in s tem naslova mladinskega državnega prvaka

Kulenović do prve turnirske zmage in s tem naslova mladinskega državnega prvaka

Dne 14. 4. 2018 se je v prostorih biljardnice Devetka, Ptujska cesta 95, Maribor odvilo prvo mladinsko državno prvenstvo sezone 2018. Naši mladi so se pomerili v disciplini mednarodne osmice. In prav lepo je bilo gledati devet (9) najmlajših tekmovati za naslov držvanega prvaka.

Tekmovanje je hitro postreglo s "presenečenjem". Blaž Rus je že v prvi igre skupine presenetil Aljaža Papeža (zmagovalca drugega turnirja mladinske lige) in s tem najavil svojo na novo pridobljeno znanje. Poraz se je za mladega Papeža izkazal za usodnega, ki se tako prvič v letošnji sezoni ni prebil iz skupine. Vseeno ne dvomimo, da bo prav kmalu spet segal po najvišjih uvrstitvah.

Prav tako je veselil splošen napredek v igri vseh nastopajočih. Ne samo da smo za las zgrešili prvi "štap" mladinske lige (David Furlan), pravi vsi: od najmlajšega (8) in najstarejšega (16) so potrdili dobro delo v vmesnem času. Celo najmlajši David je bil zelo blizu svoji prvi zmagi na DP. Pri rezultatu 2:1 proti Alexu Rojku je uspešno pospravil težko diagonalo, nato zadel dolgo osmico, a pri tem nesrečno spremljal pot bele v srednji žep. Alex se ni dal motit, izenačil je na 2:2 in nato tekmo zmagal z rezultatom 3:2.
Potem je domači Alex Rojku ugnal Matica Rotarja, kar je tudi veljalo za presenečenje. Še večjo bombo pa je spustil mladi Blaž "Legenda" Rus, ki se jo po seriji odličnih predstav gladko uvrstil v polfinale DP in si tako že pri rosnih 10-tih letih zagotovil prvo medaljo na DP.

Iz skupin so se tako v polfinale uvrstili Loris Kulenović (brez poraza), David Furlan (brez poraza), Alex Rojko in Blaž Rus. 

Polfinale med Blažom in Furlanom je bilo izjemno. Blaž je začel popolnoma neobremenjeno, potapljal kroglo za kroglo in povedel z 2:0 (zdaj so igrali do 4) in vse je kazalo na uvrstitev v finale. A prišlo je do preobrata. David je črpal iz zaloge izkušenj, Blaž pa morda začel igrati pod samoustvarjeno napetostjo bližajočega se finala. Vse skupaj je rezultiralo v zmagi Davida z rezultatom 4:2.

Drugo polfinale je bilo prav tako zanimivo. Alex je povedel 1:0 in prva igra je kazala na precejšnjo napetost mladega Lorisa. Vseeno je v nadaljevanju dokazal, da se trdo delo in trening vedno pokaže. Nanizal je serijo res dobrih partij in zmagal z rezultatom 4:1. Vseeno odličen uspeh mladega Rojka.

Finale je bilo enosmerno. Loris je odigral odlično in navkljub dvema nenanavadno (beri: pod pritiskom zmage) zgrešenima osmicama suvereno zmagal z reultatom 4:1 in se tako veselil naslova mladinskega državnega prvaka v mednarodni osmici.

Biljardna zveza je na mladinskih tekmovanje uvedla tudi priznanje za "športni duh in fair play". Prvo priznanje te sorte si je z vzornim vedenjem in dvakrat priznanim prekrškom, ki sta sicer minila poponoma neopažena, prislužil domačin Alex Rojko. Čestitamo njemu in njegovemu trenerju Alešu Pečečniku.

Končne uvrstitve:
1. mesto - Loris Kulenović
2. mesto - David Furlan
3. mesto - Blaž Rus
3. mesto - Alex Rojko
5. mesto - Matic Rotar
5. mesto - Evan Pirc
7. mesto - David Gradišnik
7. mesto - Aljaž Papež
9. mesto - Andraž Škrlj

Iskrene čestitke vsem!

   

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije